YEMEK

Kahvaltıda Çikolatalı Pasta Yemenin Beyne ve Karın Çevresine İyi Geldiği Ortaya Çıktı

ABD'nin Syracuse Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve yaşları 23 ile 98 arasında 968 değişen kişilerden oluşan geniş ölçekli bir araştırma; çikolatanın bilişsel performans üzerinde doğrudan etkiye sahip olduğunu ve düzenli çikolata tüketiminin hafızayı ve soyut düşünme kabiliyetini önemli ölçüde geliştirdiğini gösterdi

Kahvaltıda Çikolatalı Pasta Yemenin Beyne ve Karın Çevresine İyi Geldiği Ortaya Çıktı


Birkaç sene önce Tel Aviv Üniversitesi'nde yapılan çalışmada da benzer sonuçlar elde edilmiş ve araştırmacılar, her sabah çikolata yemenin kişiye iş saatlerinde yardımcı olduğunu ve kahvaltıda çikolatayı, protein ve karbonhidratlarla kombine etmenin gün içerisinde şeker arzusunu önlediğini bulmuştu. Bu şu anlama geliyor: Sabah şeker yediğinizde, öğleden sonra ve akşam canınızın şeker çekmesi ve şekerli atıştırmalıklara yönelme olasılığınızın azalıyor.

Bu da dünyada yaygın olarak kabul gören "diyet yaparken çikolata yemeyi azaltmalısın" algısına meydan okuyor ve çikolatanın aslında kilo vermeye katkısı olduğunu gösteriyor.

İşe Yarayan Ama Deli İşi Dediğimiz 5 Diyet

The Big Breakfast Diet isimli kitabı çok satanlar listesine giren Dr. Daniela Jakubowicz konu hakkında şunları söyledi:

"Uyandığınızda beyniniz hemen enerjiye ihtiyaç duyar. Bu vakitler vücudumuzun gıdayı enerjiye dönüştürdüğü vakitlerdir. Günün ilerleyen saatlerinde ise vücut ve beyin yüksek alarm durumundadır ve yediğimiz gıdalardaki enerjiyi yağ olarak depolar. İşte, daha az yemenize rağmen daha fazla kilo almanızın nedeni bu."

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi İçin Tıklayın

Ancak çikolata sabah saat dokuzdan sonra yenmemeli. Jakubowicz, kahvaltıda karbonhidrat, protein ve 600 kalorilik bir tatlı yiyen kişilerin günün ilerleyen zamanlarında 300 kalorilik bir kahvaltı yapanlardan daha çok kilo verdiğini belirtiyor.

Peki çikolatanın içinde böyle bir etkiye sahip olmasını sağlayan ne var? Uzmanlar bunun altında yatan nedenin, genelde bitki tabanlı gıdalarda bulunan ve kakao çekirdeklerinin yüzde 20'sine kadarını oluşturan flavonoid isimli bileşen olduğunu söylüyorlar. Flavonoidler aynı zamanda çayda, kırmızı şarapta, üzüm ve elma gibi bazı meyvelerde de yüksek miktarda bulunuyor.

Allah'ım Sana Geliyorum Dedirten 17 Çikolatalı Tatlı

Yani bir dahaki sefere kendinizi biraz çikolata yiyip yememek arasında gidip gelirken bulursanız, kahvaltınıza tatlı dahil etme cesareti gösterin. Beyniniz ve hatta bel çevreniz bunun için size teşekkür edecek.

En Çok Aranan Haberler