Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Siirt'te 80 kişi cezaevinden tahliye edilirken, kanundan yararlananlar, kamu kurumları ve camilerde çalışıyor.
Kamuoyunda "denetimli serbestlik" olarak bilinen yasadaki değişikliğin ardından ülke genelinde 15 bin hükümlünün yasadan faydalanarak denetime tabi tutulmak şartıyla tahliye edilmesi kapsamında, Siirt'te de 80 kişi tahliye edildi.
Geçen yıl 69 hükümlünün 10 bin 55 saat ücretsiz kamu hizmetinde çalıştığı Siirt'te, Açık Cezaevi'nden tahliye olan 80 hükümlü denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yerlerde görevlendiriliyor.
Devlete aylık ortalama 724 lira maliyeti bulunan hükümlülerden denetimli serbestlikten yararlanarak kamuda çalışanlar, bütçeyi bu yükten kurtardığı gibi aile bütçelerine de katkı yapma imkanı buluyor.
-"Allah devletten razı olsun"-
Aydınlar (Tillo) Kaymakamı Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hükümlünün ilçeye bağlı İkizbağlar köyündeki caminin temizlik işinde çalıştığını belirterek, hükümlünün gösterdiği performanstan memnun olduklarını söyledi.
"İlçemize bağlı İkizbağlar köyünün camisinde bir vatandaşımız kendi köyündeki caminin temizlik işlerini yaparak ceza süresini dolduruyor" diyen Yıldız, "Köyün imamı kendisiyle ilgileniyor. Dolayısıyla cemaat de bu vatandaşımızla yakından ilgileniyor. Bu vatandaşımızı toplumdan dışlamak yerine kazanmaya çalışıyoruz. Devletin yanı sıra birey olarak da görevlerimiz var. Bu insanları kazanmamız gerekir. Onlarla ilgilenerek imkanımız varsa onlara iş vererek ilgilenebiliriz" diye konuştu.
Kaymakam Yıldız, alkol bağımlıları ve psikolojik sorunları bulunanların ilçede kurulabilecek bir merkezde tedavilerinin yapılmasının söz konusu olabileceğini de belirtti.
İnsan kaçakçılığı suçundan 2 yıl 6 ay hüküm giydikten sonra cezasının son bir yılını denetimli serbestlikten yararlanarak geçiren hükümlü Emin Can da, uygulamadan çok memnun olduğunu söyledi.
Uygulama sayesinde hem ailesi ile ilgilendiğini hem de ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu anlatan Can, "Burada caminin temizliğini yapıyorum. Ayrıca camideki Kur'an-ı Kerimlerin bakımını yapıyorum. Haftada iki kez de karakola giderek imza veriyorum. Toplam 110 günlük cezamı cami temizleyerek geçireceğim. Allah devletten razı olsun. Uygulamadan çok memnunum" dedi.
Cami cemaati ve imam da, hemşehrileri olan Can'ın camide çalıştırılmasından memnun olduklarını dile getirdiler.
Denetimli serbestlikten yararlanarak Siirt'teki başka bir caminin temizlik işlerinde görevlendirilen O.T. ise, günde 4 saat caminin temizlik işleri ile ilgilendiğini ifade ederek, camide bulunmakla hem dini bilgilerinin arttığını hem de topluma yararlı bir birey haline geldiğini belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz