Hareketsiz yaşamın kalp hastalığına zemin hazırlayacağının altını çizen Dr. Levent Saraç, "Egzersiz yapmayanlarla, masa başı çalışanlarının kalp krizi geçirme riskleri yüksektir. Hareketsizlik kalp hastalıklarında önemli sorunlar yaratabilir. Kalp sağlığı için düzenli aralıklarla hareket etmek gerekir. Çünkü egzersiz vücuttan fazla kaloriyi atar ve iyi kolesterol düzeyini artırır" diye konuştu.
Aşırı kilonun kalp hastalıklarına davetiye çıkaracağını ifade eden Dr. Levent Saraç, "Kötü ve sağlıksız beslenme beraberinde fazla kiloları getirir. Aşırı kilo almamak için öncelikle beslenmeye özen göstermeli ve düzenli yürüyüş ve egzersiz programları uygulanmalıdır" önerisinde bulundu. Dr. Saraç, egzersize başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmek gerektiğini hatırlatarak, "İster sağlıklı olsun ister herhangi bir hastalığı olsun kişinin egzersize başlamadan önce mutlaka doktoruna danışmalıdır. Çünkü kimi hastalarda egzersiz dozu iyi ayarlanmadığı takdirde ciddi sorunlar yaratabilmekte, çok ender de olsa bu yüzden kimi hastalar yaşamsal tehlike atlatabilmekte" dedi.
Egzersizde yaşın önemli olmadığını belirten Saraç, "Egzersiz her yaşta yapılabilir. Ancak 30 yaşın üzerindekiler egzersiz programı oluşturmadan önce doktor kontrolünden geçmeliler. Doktor tarafından efor testi, kan testi yapılır kansızlık olayı ve kolesterol düzeyi ölçülür ve tüm bu verilerin sonuçlarına dayanarak kişinin ne tür sporlar yapabileceği ortaya çıkarılır" diye konuştu.
Uzman Dr. Levent Saraç, çocukluğundan bu yana düzenli egzersiz yapanların kalp hastalıklarına yakalanma riskinin düşük olduğuna değinerek, şu tavsiyelerde bulundu:
"- Egzersiz, hafif bir yemekten yaklaşık 1-2 saat sonra yapılmalıdır.