YURTHABER

Kahramanmaraş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalenin açılışına sevindi, koç kurban etti

Kahramanmaraş’ta bir vatandaş, restorasyonu tamamlanan Tarihi Maraş Kalesi’nin açılmasına sevinerek koç kurban etti.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım, onarım ve restorasyon işlemleri tamamlanan Maraş Kalesi, dün düzenlenen Cuma namazı programıyla vatandaşların hizmetine açıldı.Kalenin restorasyonunun tamamlandığında koç keseceğini söyleyen Mustafa Karaaslan, kurbanlık koç ile kaleye geldi.Kalenin bir daha kapalı olmaması ve Türk bayrağının hep dalgalanması için temennisinde bulunan Karaaslan, “Bizim Kahramanmaraş kalemiz tarihte hiçbir zaman kapalı kalmamıştır.

Kalenin açılışına sevindi, koç kurban etti

Kahramanmaraş’ta bir vatandaş, restorasyonu tamamlanan Tarihi Maraş Kalesi’nin açılmasına sevinerek koç kurban etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım, onarım ve restorasyon işlemleri tamamlanan Maraş Kalesi, dün düzenlenen Cuma namazı programıyla vatandaşların hizmetine açıldı.
Kalenin restorasyonunun tamamlandığında koç keseceğini söyleyen Mustafa Karaaslan, kurbanlık koç ile kaleye geldi.
Kalenin bir daha kapalı olmaması ve Türk bayrağının hep dalgalanması için temennisinde bulunan Karaaslan, “Bizim Kahramanmaraş kalemiz tarihte hiçbir zaman kapalı kalmamıştır. 28 Kasım 1919’da Fransızların kaledeki Türk bayrağını indirmesi sonrası Rıdvan hoca tarafından cuma namazının Türk bayrağının kalede olmadığı için kılınamayacağını söylemiş ve Türk bayrağının yeniden asılarak kurtuluş mücadelesi başlamıştır tarihte. Bu kapsamda restorasyonu tamamlanan kale görüldüğü üzere dün açıldı. Bizde, kalenin yeniden açıldığında koç keseceğimi söylemiştim ve koçu kaleye getirdim. İnşallah kalemiz hiçbir zaman bir daha kapanmaz ve Türk bayrağımız hep dalgalanır. Bu vesileyle kurbanımızı keseceğiz Allah kabul etsin” diye konuştu.

Kalenin açılışına sevindi, koç kurban etti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler