Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Kalite Zirvesi' başladı. 2 bin 453 kişiye verdikleri kalite eğitiminin bir dünya rekoru olduğunu belirten TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, Bursa'nın kalite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
TSE Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Kalite Şehrinde Kalite Günleri', Bursa'da kalitenin önemini anlatıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Kalite Zirvesi'nde düzenlenen panellerle kalitenin önemine işaret ediliyor.
Sanayiciler ve kalite uzmanlarının konuşmacı olarak katılacağı programa, TSE Başkanı Hulusi Şentürk de iştirak etti. Şentürk, Bursa'nın kalite konusunda önemli çalışmalara imza attığını dile getirerek, "Bursa kalitede çıtayı yükseltti. Bursa'nın çıtasını aşmak biraz zor. Aşılması gerek. Kalite herkesin yıllardır konuştuğu, üzerine kitapların yazıldığı, teorik açıklamaların yapıldığı bir alan. Bursa Kalite Günlerinde dünya rekoruna imza attık. Dünyada böyle bir rekor yok. İstersek başarabileceğimizin çok
önemli bir örneği" dedi.
"KALİTE EĞİTİMİNDE DÜNYA REKORU"
Türk Standartları Enstitüsü Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, 18 gün boyunca yaklaşık 2 bin 453 kişiye kalite eğitimi verdiklerini söyledi. 2-20 Nisan tarihleri arasında bu alanda yapılan en yoğun katılımlı organizasyona imza atıldığını kaydeden Karaman, 11 ayrı noktada, 59 salonda gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değindi. 'Kalite Şehrinde Kalite Günleri' başlığıyla düzenlenen organizasyon hakkında bilgi veren Karaman, Beyazit tarafından 'Kanunname-i İhtisab' adlı standardın ilk Bursa'da uygulandığını hatırlattı.
Kalite Günleri programında verilen eğitimlerin bir dünya rekoru olduğunu söyleyen Karaman, "Eğitimlere müracaat sayımız 2 bin 453'dir. Bu bir Bursa rekoru değil, dünya rekorudur. Kalite şehrine yakışan budur. Bursa'da üretilen ürünler dünyanın her yanında pazarlanıyor. Bunda en büyük faktör kalite. Bursa kaliteye önem veren, değer veren bir şehir. Bursa, kalite şehridir. Burada doğru adres TSE'dir" dedi.
Karaman, kalitenin önemine işaret ederek, "Bu kalite sevdasını toplumun benimsemesini sağlamalıyız. Tüketici bilincine ihtiyacımız var. Kalite ülkemize döviz girdisi sağlayacak ve refah seviyemizi artıracak. Bize destek olan proje ortaklarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Uludağ Üniversitesi ile TSE arasında yapılacak protokolün iki kurum arasında kalite alışverişini sağlayacağını dile getiren Karaman, "Artık üniversite öğrencilerimiz kaliteyi deha doğru adresten ve daha iyi şekilde alacak" açıklamalarında bulundu.
TSE'nin ülkenin en köklü kurumlarından birisi olduğunu söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, kalitenin insan hayatında her zaman gerekli olan bir unsur olduğunu vurguladı.
Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, her alanda kalite standardının olması gerektiğini dile getirerek, "İnsanlar her zaman kendini yenilemeli. Çağın şartlarına uymak zorundayız. Bu konuda kalite önemli bir unsur. Kalite ve standardı asla ihmal etmemeliyiz. Bursa'da bu gerekliliğe uyulduğunu ifade etmek istiyorum. İnsanın yetişmesi, üretim kabiliyetlerinin artırılması konusunda kalite günleri gibi programlar büyük bir fırsattır" açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dilek ile TSE Genel Başkanı Hulusi Şentürk tarafından kalite protokolü imzalandı. Daha sonra TSE ile Balıkesir Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Protokole Hulusi Şentürk ile Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel imza attı. Yüksel, kalitenin üniversiteleri için önemli olduğunu ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz