YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalkınma Ajansı'ndan 20 milyon TL’lik Ankara bilgilendirmesi

Ankara’nın ‘turizm’ ve ‘yenilikçilik’ alanlarındaki potansiyelini harekete geçirmek için Ankara merkezindeki kurum ve kuruluşlara yönelik...

Ankara’nın ‘turizm’ ve ‘yenilikçilik’ alanlarındaki potansiyelini harekete geçirmek için Ankara merkezindeki kurum ve kuruluşlara yönelik ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, toplamda 20 milyon lirayı bulacak mali destekten Ankara’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ’lerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının faydalanabileceğini söyledi.
Başkentin turizm, bilişim ve sağlık alanlarında önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Balcı, ajansı bu alanlarda ‘can suyu’ niteliğinde destek sağlayacağının altını çizdi. Mali destek programı kapsamında 20 milyon TL’nin yarısının ‘yenilikçi uygulamalar’ başlığına diğer payın da turizme ayrılacağını hatırlatan Balcı, “Türkiye’de 42 uluslararası akreditasyona sahip hastane bulunuyor. Bunun 8’i Ankara’dan. Almanya’da 5, Çin’de de 8 hastane uluslararası akreditasyona sahip. Bu sayı, Ankara’nın Almanya ve Çin’in geneliyle bir olduğunun göstergesi.” dedi.
Bir turistin ortalama harcamasının 5 bin doları bulduğunu, sağlık turizmi için gelenlerin yaptığı harcamanın ortalama 700 dolar civarında olduğunu dile getiren Balcı, bu pastadan Ankara’nın da önemli payı alabileceğini kaydetti. Ankara’daki 82 kongre salonuyla Ankara’nın kongre turizmi konusunda da önemli bir yerde olduğunu söyledi. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı, turizm alanında bu iki başlığın üzerinde durulması ve hareketlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık teknolojileri konusunda da Türkiye’nin 1,6 milyar dolarlık ithalata karşın 190 milyon dolarlık ihracat yaptığını dile getiren Balcı,şunları söyledi:
“Ankara’da bu konuda ciddi atılımlar yapacak firmalar ve kuruluşlar var. Sağlık teknolojileri alanında çalışan firmaların yüzde 40’a yakını Ankara’da. Ankara’da 6 tıp fakültemiz, 5 bin 500 tıp öğrencisi var. Türkiye’deki teknoparkların yüzde 40’ı Ankara’da ve 6 teknoparkta çalışmalar yürütülüyor. Bilişim konusunda yine Ankara çok öncü bir şehir.”
Balcı, mali destek programlarının eş finansman şartıyla 40 ila 350 bin lira arasında hibe sağlayacağını belirterek, “Talep edilen miktarı başvuranlar belirleyecek. Çünkü tamamen kamu tarafından desteklenen bir hibe programının çok faydalı olmayacağını daha önceki uygulamalardan gördük.” açıklamasında bulundu. Mali destek programı başvurularının 16 Eylül’e kadar süreceğini ifade eden Balcı, 3 aylık süre içinde Ankara’da gidilmeyen ilçe kalmayacağını ve proje başvurusunda bulunanlara eğitimler verileceğini söyledi.
Bilgilendirme toplantısına katılanlara Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından bilgiler verildi. Yenilikçilik ve turizm konusunda örnek başvuru konularına değinen uzmanlar, katılımcılara başvuru öncesi ışık tuttu. Ajans, turizm mali yatırım programı kapsamında 10 milyon TL’nin 6 milyon TL’sinin metropol ilçe olarak belirlenen bölgeye, geriye kalan 4 milyon TL’ye de gelişmişlik düzeyi 2, 3 ve 4. seviyede olan ilçelere ayırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler