YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Bu Teşvikler Ilelebet Devam Etmeyecek, Bu Bir Kampanya" "Özellikle Kamu Yatırımlarında Geçmişte, Hiçbir Dönemdeolmadığı Kadar Doğuya, Güneydoğuya Yatırım Yaptık"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu teşvikler ilelebet devam etmeyecek, bu bir kampanya" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu teşvikler ilelebet devam etmeyecek, bu bir kampanya" dedi.

Kilis'ten karayoluyla Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, Valilikçe Saray Park Cafe ve Restaurant'ta düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Bingöl'ün ekonomik durumunu, neler yapılabileceğini, iş dünyasının beklentilerini görüşmek üzere toplandıklarını anlattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin gelişmişlik düzeyinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Yıllarca bu bölgelerde ciddi ihmaller yaşanmış. Ekonomik hayat gelişmemiş, eğitimde geri kalınmış, sağlıkta geri kalınmış birçok alanda Türkiye ortalamasının çok altında kalmış bu bölgeler. Fakat son 10 yılda, çok ciddi atak yapıldı. Özellikle kamu yatırımlarında geçmişte, hiçbir dönemde olmadığı kadar doğuya, güneydoğuya yatırımlar yaptık. Tabii Bingöl'de bundan payını aldı" dedi.

Yeni teşvik siteminin bugüne kadar ilan edilmiş en kapsamlı sistem olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir taraftan Türkiye'nin genel öncelikli sektörlerini yansıtıyor, bir taraftan da bölgeler arası dengesizliği gidermeye yönelik çok güçlü bir yapıya sahip. Daha önce 4 bölge vardı, son teşvik sistemiyle 6 bölgeye çıkardık. Birinci bölgeden 6. bölgeye doğru gidildikçe teşviklerin dozajı artıyor. Özellikle 6. bölgeye diğer bölgelerden daha farklı destekler verdik. Bu teşvikler ilelebet devam etmeyecek, bu bir kampanya. Ben bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Hem Bingöl'deki iş adamlarımız, hem Bingöl dışındaki Bingöllü iş adamlarımız, hem de kim olursa olsun, nereli olursa olsun bütün yörelerimizden, iş adamlarımızı Bingöl'e ve bu 6. bölgedeki fırsatları değerlendirmeye davet ediyoruz. Bu fırsatı kaçırmamak lazım."

Bir bölgenin, bir yörenin kalkınması ve gelişmesinin kamu ve özel sektörün birlikte çalışmasıyla olabileceğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Dışarıdan gelen desteklerde elbette önemlidir. Ama bir yere kadar. O yörenin insanları kalkınma konusunda bilgilendirilip hedef birliği sağlarlarsa kalkınma asıl o zaman gerçekleşir" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişen bölgelere bakıldığında kamu işletmeciliği mantığı bulunmadığını anlatan Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şuan Kilis'ten geliyorum, dün Gaziantep'teydim. Antep'te sırrını konuştuk. Bunu sormamız lazım. Niçin mesela Denizli iyi bir performans sergiliyor. Bunu bir sormamız lazım. Mesela Konya fena değil, Kayseri niçin daha ileri bir noktaya gidiyor. Çok mu büyük avantajları var hayır. En önemli avantaj bakın bu illerde, birincisi bu yerlerde kamu işletmeciliği mantığı yok. Devlet bu illere geçmişte çok yatırım yapmamış. Dolayısıyla 657 mantığı gelişmemiş bu illerde. Daha girişimci iller bu iller. Kendi gücüne dayanan iller bu iller. İkincisi kendi içerisinde birlik beraberlik sağlayan iller bu iller. Bunlara baktığınız zaman aralarında mutlaka fikir ayrılığı vardır. Farklı görüşler vardır, şu vardır, bu vardır. Ama ilin menfaati söz konusu olduğunda, o ilin çıkarları söz konusu olduğunda, bir araya gelmeyi becermiş olmalarından kaynaklanmaktadır."

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler