Kalkınma Bakanlığı, Konya Ovası Projesi için bölgeye 63.4 milyon TL ödenek gönderileceğini açıkladı.
Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, su potansiyeli bakımından Türkiye'nin en kısıtlı bölgelerinden biri olan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi'nde suyun temini ve sulama sistemlerinin tasarruflu hale getirilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı. Bu doğrultuda Kalkınma Bakanlığı'nın bölgede küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amaçlı projelere destek verdiği, KOP Eylem Planı hazırlıkları çerçevesinde ilk uygulamasına 2011 yılında başlanılan program kapsamında ilk yıl KOP İl Özel İdareleri’ne 50 milyon TL kaynak kullandırıldığı belirtilen açıklamada, 642 sayılı KHK ile 2011 yılında Bakanlığın bağlı kuruluşu olarak kurulmuş olan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın bölgede eylem planı hazırlık çalışmalarının ve söz konusu sulama sistemlerine yönelik destek programının koordinasyon görevini üstlendiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Programın 2012 uygulamasında ilk aşamada Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illeri İl Özel İdarelerinin proje önerileri belirlenmiş ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı değerlendirme temelinde 2012 yılı için kullandırılacak olan 63,4 milyon TL ödeneğin nihai iller arası nihai ödenek dağılımı Bakanlığımızca kesinleştirilmiştir."
Aktarılacak ödenekleri onaylayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "9. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli programla uyumlu olarak bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak hükümetimizin öncelikleri arasındadır. Bu amaçla KOP Bölge Kalkınma İdaresi kurulmuş ve çalışmalara başlamıştır" ifadelerini kullandı.
Suyun her damlasının ülke için önemini vurgulayan Bakan Yılmaz, KOP Bölgesi’nin modern sulama sistemlerine kavuşturulmasının da önemli bir bölgesel öncelik olduğunu, Kalkınma Bakanlığı’nın bu amaçla gerekli çalışmaları yürüttüğünü bildirdi. Bu ödeneklerle hayata geçirilmesi planlanan yaklaşık 100 proje ile bölgede mevcut sulama tesislerinin daha tasarruflu hale getirileceği ve yeni modern sulama tesisleri kurulacağı, böylece çiftçinin, köylünün tarla içi sulama faaliyetlerinin iyileştirileceği, daha verimli ürün ve daha yüksek gelir elde edileceği, tasarruf edilecek sulama imkanlarının bölgede daha geniş arazilerin, daha uzun süreli, daha verimli sulanmasında kullanılacağı, bu kapsamda KÖYDES ile içme suyu, yol gibi temel alt yapı ihtiyaçları karşılanan köylere sulama suyu açısından da önemli hizmetler götürülmüş olunacağı vurgulandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz