Amerikan Hastanesi Kalp-Damar ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinan Özbayrakçı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının artmasının vücutta su kaybına ve tansiyonun yükselmesine sebep olduğunu ifade ederek, yüksek nem oranının da astım, bronşit, kalp ve damar hastaları için büyük risk oluşturduğunu söyledi. Uzman Dr. Sinan Özbayrakçı, "Sıcaklık ve nem oranının artması ve güneş ışınlarının direkt gelmesi, özellikle kalp-damar, astım ve tansiyon hastaları için büyük tehlike oluşturmaktadır. Çocuklarda ise ishale neden oluyor. Su kaybına neden olan bu durumda çocuklar, süratle hastane şartlarında kontrol altına alınmalıdır" dedi.
Dr. Özbayrakçı, hava sıcaklığının arttığı dönemlerde, mümkün olduğunca serin yerlerin tercih edilmesi, yeterli miktarda sıvı alınması ve beslenme düzeyinin de hafif tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Direkt güneş ışınlarından mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır. Güneş ışınlarının dik olduğu 11.00-15.00 saatleri arası dışarı çıkılmamalı ve denize girilmemelidir" diye konuştu.
Diğer taraftan güzellik uzmanları da, yaz aylarında cilt bakımının ayrı bir özen istediğini hatırlatarak, "Yüzünüzü güneşten iyi korursanız, kırışık ve çizgi sorununuz olmaz. Cildinizin kurumasına da izin vermeyin. Bol bol su içmenin yanı sıra, cildinize uygun nemlendirici sürmeden sokağa çıkmayın" uyarısında bulunuyor.
Sıcak havanın cildi etkilemesi sebebiyle gözeneklerin yağ hücreleriyle kapanması sonucu siyah noktaların ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, cilt altındaki ölü hücrelerin temizlenmesine özen gösterilmesi gereğine dikkat çekiyorlar.