YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kampüs sitemi

Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan 3 fakülte kurulması için dosyaları hazırladıklarını ancak yer bulunamadığını söyledi

Kampüs sitemi

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Erdoğan, gazetecilere çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Manavgat Meslek Yüksek Okulu’na kurucu müdür atandığından bu yana 9 yıldır görevde olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Erdoğan, 9 yıldan bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2004 yılında Manavgat MYO’nun 67 öğrenciyle eğitim öğretime başladığını kaydeden, Prof. Dr. Erdoğan, bugün öğrenci sayısının 2 bine yaklaştığını belirtti. Okulun bugün fiziki yapı, eğitim öğretim imkanları ve öğrencilerin kendilerini mesleğe hazırlamaları konularında örnek haline geldiğini dile getiren Müdür Prof. Dr. Erdoğan, “Eğitim öğretim kurumları için en önemli konu öğrencilerin, mezun olduktan sonra iş bulmalarını sağlamak. Bu konuda okulumuz turizm sektörüyle büyük bir işbirliği yürütüyor. Öğrencilerimizin işsiz kalmaları gibi sorunları yok” diye konuştu.

İstifa dilekçemi usulen vereceğim

Akdeniz Üniversitesi’nde rektörlük seçimlerinin geçtiğimiz günlerde yapıldığını hatırlatan Müdür Prof. Dr Erdoğan, “Ben bu okulda yaklaşık 9 yıldır görev yapıyorum. Prof. Dr. Yaşar Uçar, Prof. Dr Mustafa Akaydın ve şimdiki rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile çalıştım. Her yeni rector değişmesinde onların önünü açmak için istifa mektubumu onlara sundum. 15-20 gün sonra üniversite rektörü belli olacak. Rektörümüzün ve üniversite yönetiminin önünü açmak için yine istifa mektubumu sunacağım. Artık kararı onlar verecek” dedi. Eğer kendisine farklı bir görev verilirse, gözünün arkada kalmayacağını belirtem Prof. Dr Erdoğan, “Başta Doç Dr Hacer Sert ve diğer akademisyenlerimizle birlikte idari personelimiz burada işleri yürütebilecek durumdalar” diye konuştu.

Bölgenin en iyi okulu

Manavgat MYO’da görevde bulunduğu sürece yapılan ve yapılmayan işler olduğunu kaydeden Prof. Dr. Erdoğan; “Öncelikle Manavgat MYO’yu çok iyi bir yere getirdik. Hiç bir MYO’da olmadığı kadar öğrencimiz var. Bu sayı bugün itibariyle yaklaşık 2 bin civarında. Yeni programlar birlikte artacak” diye konuştu. Yurt sorunu çözüldüğü için memnun olduğunu altını çizen Erdoğan; “İlk zamanlarda, öğrencilerimiz barınma imkanı ve yurt olmadığı için kayıt donduruyorlardı. Oldukça modern bir yurt binası yapıldı. Şimdi bundan dolayı kayıt dondurma olayı yok. Aslında Manavgat’a bin kişilik yeni bir yurt gerekiyor ama yer bulamıyoruz. Yer gösterilemiyor” diye konuştu.

Her şey hazır yer yok

Kendisinin de Manavgat’lı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ali Erdoğan, “En büyük amacımız Manavgat’a bir üniversite kazandırmaktı. Bunun yoluda ilçemize fakülteler kurulmasından geçiyor. Şu anda Manavgat MYO olarak biz 3 fakülte için gerekli olan bütün dosyaları hazırladık. Turizm Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi. Turizm Fakültesi için rektörümüz MATSO’yla ön protokol imzaladı. Muhtemelen Turizm Fakültesi’ne 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alacağız” diye konuştu

400 – 500 dönüm yer bulamıyoruz

3 fakülteyle birlikte Manavgat’a üniversite kurulmasının önünün açılacağını kaydeden Prof. Dr. Erdoğan, “Ancak önümüzde en büyük sorun olarak yer sorunu görünüyor. Bu 3 okulu, MYO ve yurt alanlarının bir arada olacağı yakın çevreden 400 – 500 dönüm yer bulamadık. Bu çok önemli. Belki şehir dışında yukarılarda bir kaç bin dönüm yer bulunabilir. O zamanda öğrencilerin Manavgat’la ilişkisi olmayacak. Manavgat halkına bunu tam olarak anlatamıyoruz. Öğrenciler, şehir yaşamına, sosyal ve ekonomik hayata büyük katkı sağlıyor. Bunu şimdiden görmemiz lazım” dedi. Fakültelerin ve sosyal tesislerinin toplu halde bulunmasının önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, “Öğrenciler bir arada yaşama kültürünü öğrenmeli. Kütüphanesine, spor alanına yürüyerek ulaşabilmeli. Fakülteleri mahallelere dağıtmak üniversite eğitimi için rantabl değil. Hem kontrolü zor olur, hemde öğrenciler birbirlerini tanıyamaz” dedi.

Manavgat Burdur gibi olmasın

Manavgatlılara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Erdoğan, Burdur örneğini vererek; “Burdur. asker ve öğrencilerle ekonomik hayatını sürdüren bir kentti. Burdur’da kurulan fakülteler, kent içinde değişik yerlere dağıtılmıştı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kurulunca kampüs ihtiyacı doğdu. Burdur dışında bir yere üniversite kampüsünü yaptılar ve fakültelerin hepsini oraya taşıdılar. Şimdi Burdur esnafları adeta kan ağlıyor. Öğrenciler kent yaşamından çekilince çok büyük zorluklarla karşı karşı kaldı esnaflar” dedi.

Gelecek yıllarda Manavgat’a kurulması düşünülen üniversiteyle böyle bir sorunun yaşanmaması için planlamanın şimdiden yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, “Bana göre, bu bölgede bulunacak olan 400-500 dönümlük bir araziyle bu iş olabilir. Veya Turizm Otelcilik Lisesi’nin olduğu bölgede de olabilir. Biz aslında yeri bulabilsek, Turizm Fakültesi’yle birlikte 2 fakülteyi daha hayata geçirebileceğiz. Ama 3 fakülte için toplu yer bulamıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler