Ayhan Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, sosyal turizmin ekonomik bakımdan zayıf olan kitlelerin bir takım kolaylaştırıcı önlemler yoluyla turizm etkinliklerine katılması olduğunu belirterek, “Sosyal Turizm denilince ülkemizde kamu kampları akla gelmektedir. Ne var ki, AKP hükümetlerinin işbaşına gelmesiyle birlikte, ücretli kesimlerin ‘osyal turizm’kapsamında yararlandığı kamu kamplarının kapatılması gündeme gelmiş ve bir kısmı ya kapatılmış ya da satılarak kamunun elinden çıkartılmıştır” dedi.
Araştırmaların memurların maaşlarıyla ancak 4 gün tatil yapabildiğini ve yine nüfusun yüzde 92’sinin tatil imkanının olmadığını ortaya koyduğunu belirten Ayhan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a şu soruları yöneltti:
“Gerek taraf olduğumuz uluslar arası sözleşmeler ve üyesi bulunduğumuz örgütlerin kuruluş gerekçeleri, Ulusal Kalkınma Planından kaynaklanan yükümlülüklerimiz, gerekse Bakanlığının görev ve sorumlulukları bağlamında ‘Sosyal Turizm’ konusunda Bakanlığın son altı yıldır yürüttüğü çalışmalar var mıdır? Varsa, bu çalışmalardan ne gibi olumlu sonuçlar alınmıştır? Kamu çalışanlarının ve ücretli çalışanların ‘Turizm faaliyetlerine katılımı’ konusunda Bakanlığınızca yapılmış bir bilgi ve envanter çalışması var mıdır? Ülke insanımızın yüzde 92’sinin tatile çıkamamasının ‘tatile ve dinlenmeye harcayacak gelirin olmamasından kaynaklandığı’ iddialarının doğruluğu ve nedenleri konusu Bakanlığınızca araştırılmış mıdır? AKP hükümetleri işbaşına geldiği tarihten bu yana kamu kurum ve kuruluşlarına ait kaç kamu kampı satılmıştır(özelleştirilmiştir)? Sosyal Turizm kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına ait kamu kamplarından bugüne kadar kaç kamu çalışanı yararlanabilmiştir? Kamu kamplarından yararlanan kamu çalışanlarının son altı yıldaki dağımı nedir?”
ANKA