YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu-üniversite-sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısına,...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısına, Çukurova Üniversitesi ev sahipliğini yaptı. Çukurova Üniversitesi Mimar Sinan Amfisinde gerçekleştirilen toplantıya Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü de konuşmacı olarak katıldı.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel toplantısı yapıldı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel toplantısı, “2023’e 10 kala AR-GE ve Yenilikte Adana, Mersin” konulu Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğiyle bir toplantı düzenledi. Toplantı, Adana Vali Yardımcısı Durmuş Genç, Mersin Vali Vekili Şükrü Kurnaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurk’un konuşmasıyla başladı.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel toplantısında, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. K. Süha Aydın, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Çukurova TGB Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Aydın panelist olarak katıldı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü konuşmasında, Sanayi açısından üniversite-sanayi işbirliği sorunlarına dikkati çekti. Öğretim elemanlarının sanayinin sorunlarına cevap verecek kadar uygulama tecrübesine sahip olmadığını ifade eden Sütçü, “Öğretim elemanlarının genellikle uygulama merkezlerinin olmamasının ve sanayi ile ortak çalışma yapma imkânlarının sınırlı olmasından dolayı uygulamada eksikliklerin olduğu düşüncesindeyiz” dedi.

Üniversitelerin sadece akademik değil, projeye yönelik çalışmaları da olan bir kurum olması gerektiğini vurgulayan Sütçü, “Akademik çalışmaların sanayi ile yapılacak ortak projeler ile sanayiye kazandırılması ve aynı zamanda projelerden akademik çalışmalar yapılması tüm tarafların avantajına olacağı gibi, kaynakların verimli kullanılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu. Üniversite de sanayinin sorunlarını çözecek yeterli düzeyde araç-gereç olmadığına da dikkat çeken Sütçü, “araç-gereç eksikliği pratik bilgi eksikliğine sebep olmaktadır” dedi.

Üniversitenin çevre üniversitelerle araştırma potansiyelini birleştirip sanayiye imkân yaratmadığını kaydeden Bekir Sütçü konuşmasına şöyle devam etti:

“Sanayi açısından üniversite-sanayi işbirliği sorunlarının bazıları ise, üniversitenin master, doktora ve proje çalışmalarını işletmelerin sorunlarını çözecek şekilde yapmamaları, işbirliğine ilişkin öncelikli alanların belirlenmemesi ve sanayicilerin bu alanlara yönlendirilmemesi, ortak projelerin finansmanına erişimdeki bürokratik süreçlerin fazla olması, üniversitedeki eğitim sisteminin değişen teknolojiye hızla ayak uydurmamasıdır.”

Kamu-üniversite-sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısına,...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler