YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“kamuda Kariyer Hedefi Nasıl Olmalı?” Semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından, “Kamuda Kariyer Hedefi Nasıl...

“kamuda Kariyer Hedefi Nasıl Olmalı?” Semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından, “Kamuda Kariyer Hedefi Nasıl Olmalı?” başlıklı seminer düzenlendi.

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Vergi Müfettiş Yardımcıları Kerim İspir ve Hüseyin Yazıcı konuşmacı olarak yer aldılar. Açılış konuşmasını yapan İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurettin Öztürk, “Mesleki tercihlerimizi erken yapmamız lazım. Mesela bir tıp fakültesinde öğrenim gören öğrenci doktor olacağını, eğitim fakültesi öğrencisi öğretmen olacağını düşünüyor. Bu yönde kariyer planlaması yapıyor. Bizim fakültemizin en önemli özelliği ise birçok sektörde iş bulabilme imkanının olmasıdır. Ama buradaki önemli nokta ise mesleğinizi önceden belirlemenizdir. Özel sektör mü seçmelisiniz, kamu sektörü mü? Seçtiğiniz sektörde ne olmak istiyorsunuz bunu bilmelisiniz. Sonradan seçilen sektörde de ne olmak istediğini seçmeniz lazım. Hedeflerinizi ne kadar önceden belirlerseniz bu sizin için o kadar iyi olur” dedi.

Etkinliğin amacına ve kamu sektörünün ayrıcalığına değinen Hüseyin Yazıcı, “Üniversiteden mezun olunca ya da mezun olma aşamasında o klasik soru aklımıza gelir. Ne iş yapacağım? Biz de bu soruya cevap bulmak ve size hedef belirleme noktasında yardımcı olmak için buraya geldik. KPSS bir piyasa ve sizlere de maalesef söylüyorum ki; bu piyasanın eksik bilgili ajanlarısınız. Üniversiteyi bitirdiğimizde önümüze iki yol çıkıyor; mesleki kariyer ya da akademik kariyer. Biz mesleki kariyerden kamu sektörünün ayrıcalıklarından bahsetmek istiyoruz. Kamu sektörü sizin hangi üniversiteden mezun olduğunuzla ilgilenmez. Kamu sektörü sizden hiçbir iş tecrübesi istemiyor. Başlangıç itibariyle özel sektörde göremeyeceğiniz maddi ve sosyal imkânlarla birlikte manevi statü başka hiçbir alanda yoktur” şeklinde konuştu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın(KPSS) içeriğinden ve bu süreçte öğrencilerin önlerine çıkan zorluklardan bahseden Hüseyin Yazıcı, “KPSS hazırlık süreci çok meşakkatli bir süreç. 1,5 yıl hayatınıza ipotek koyacaksınız. Sonrasında rahat olacağınız yaklaşık 40 yıllık bir iş hayatı için. Bu süreçte motivasyon çok önemli. İnancınızı kaybettiğiniz an sınavı da kaybedersiniz” diye konuştu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, öğretim üyeleri ve çok sayı da öğrencinin katıldığı seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.

“kamuda Kariyer Hedefi Nasıl Olmalı?” Semineri“kamuda Kariyer Hedefi Nasıl Olmalı?” Semineri“kamuda Kariyer Hedefi Nasıl Olmalı?” Semineri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler