Türk İmar-Sen'in açtığı davada Danıştay 12. Dairesi'nin sözleşmeli personele "görevi dışında" iş yaptıramayacağı ve sözleşmelerin idare tarafından tek taraflı feshedilemeyeceği yönünde karar vermesinin ardından kamu kurumlarında yapılan sözleşmeler değiştirilmeye başlandı.
Türk İmar-Sen, açtığı dava soncunda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, söz konusu mahkeme kararlarının sözleşmelere yansıtılmasını istemişti. Türk İmar-Sen Genel Merkezi'nin yazısını cevaplayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yürütmeyi durdurma kararının 22 bölge müdürlüğüne duyurulduğunu ve yeni düzenlenecek hizmet sözleşmelerinin mahkeme kararı dikkate alınarak yapılacağını bildirdi. Sendika ayrıca Başbakanlığa bir yazı yazarak, söz konusu mahkeme kararının tüm kamu kurumlarına iletilerek hizmet sözleşmelerinde gerekli değişikliklerin yapılmasını istedi.
Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, hizmet sözleşmelerinin yenilenmesi sırasında karşılıksız fazla çalışmayı ve idareye tek taraflı fesih hakkı tanıyan, sözleşmeli personelin iş güvencesini elinden alan maddenin yer almayacağını söyledi. Alsancak, hizmet sözleşmelerinin yenilenmesiyle personelin iş güvencesine kavuşacağını ve devlet memurluğundan atılmayı gerektiren durumların haricinde personelin işten çıkarılamayacağını belirtti. Alsancak, karşılıksız fazla çalışmayla ilgili kararın tüm kamuyu ilgilendirdiğini ifade ederek, "Danıştay'ın verdiği karar ortadadır. Tüm kamu kurumları sözleşmeli personellerin hizmet sözleşmelerinde bu tür adaletsiz hükümlere yer vermemelidir. Türk İmar-Sen olarak tüm kamuda görev yapan sözleşmeli personel adına kazandığımız bu davanın sonuçları tüm kamu kurumları tarafından uygulanmak zorundadır" dedi.
Alsancak, Türk İmar-Sen Genel Merkezi olarak 4/B'lilerin başta kadro olmak üzere diğer sorunlarının çözülmesi için de mücadeleye devam ettiklerini sözlerine ekledi.