Alaplıya bağlı değişik köylerde 19 adet tavuk çiftliği sahiplerinin kurduğu kanatlı hayvan yetiştiriccileri birliği basın açıklaması yaparak üreticilerin sıkıntılarını dile getirdi.
Alaplı kanatlı hayvan üreticileri birliği başkan'ı Cemal Çelikgöz birliğe bağlı üreticilerin sıkıntılarını şöyle dile getirdi.Üreticilerimizin birinci sorunu elektirk sorunu,Elektirkler özelllikle gece saat 01. den sonra kesiliyor bu saat uyku saatinin en önemli saati olduğundan üreticiler kesintiden haberdar olamadığından kümeslerde telefler meydana geliyor.
Başkan Çelikgöz biz üreticiler kendi imkanalrımızla ayakta durmaya çlışıyoruz ekonomiye katkı sağlıyoruz,alaplıda yıllık tavuk üretimi et olarak 11.milyon ton bu rakam küçümsenecek bir rakam değil,tavuk gübresi olarak 3.milyon ton gübresi üretiyoruz buda ekonomiye ve tarıma büyük aktkı bu gerçekelri görmemezlikten gelmek bir eksikliktir,ekonomiye zarar vermektir.
Başkan Çelikgöz ülkemizde müteaddit defalarca çeşitli aflar,iyileştirmeler,ve maddi desdekler veriliyor,biz tavuk üreticilerine desdek değil köstek olunuyor,elektirk indiriminden faydalanamıyoruz,bırakınız faydalanmayı kesintisiz elektirk alamıyoruz bu konuda defalarca müracaatlarımnızı yaptık,elektirk kesintisiz gün görmedik, isyanmı edelim,kümeslerimizi kapatalımmı buradan tüm yetkilkilere sesleniyoruz,devletimize yük olmadan kendi çabalarıyla ekonomiye katlı sağlayan ülkede tek kuruluş tavuk çiftlikleridir bunu görmemezlikten gelmek bize değil özellikle ekonomiye zarar vermektir,ekonominin çökmesine çaba sarfetmektir dedi.
Başkan Çelikgöz "Elektrikler köylerimize 1977 yılında geldi,1977 yılından bu güne kadarı bir gün elektrik kesilmeden günümüzü elektrikle yaşadık,kesintisiz gün gördük diyecek bir Babayiğit varsa çıksın ortaya, ben ayaklarının altını öpeceğim. Biz üreticiler yılda 11,milyon Ton Tavuk eti. 3 milyon Ton Tavuk gübresi üreten üreticiler olarak tüm ilgili ve yetkililere sesleniyoruz, bizim sesimiz üreticinin sesi,bizim sesimiz ekonomiye katkı sağlayanların sesi, bizim sesimiz tüm zorlukları yaşayarak tavuk üretimi yapanların sesi, bizim sesimiz alınteri ile kazanmaya çalışan emeğin sesi,bizim sesimiz Davul sesi değil,üreticin sesiydi" dedi.
Başkan Çelikgöz Elektrik kesintisinden kurtulmak istiyoruz,Tavuk Gübremizden organik Gübre yapılabilmesi için ilçemize organik gübre tesisi yapılmasını istiyoruz,halkımızı kokusundan dolayı rahatsız eden Tavuk Gübresi değil,Altın değerinde organik gübre üretilmesini istiyoruz dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz