Çağımızın hastalıklarından biri olan kanser insanlığın korkulu rüyasına dönüştü. Bazı yiyeceklerin kansere kapı araladığı açıklandı. Uzman isimler, insanların severek yediği ancak kansere yol açan yiyecekleri sıraladı.
Konserve yiyeceklerle ilgili problem depolama alanından geliyor. Neredeyse bütün alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere sebep olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diğer yiyecekleri konserve kutusundan yemek tehlikelidir.
Yüksek derecede yağ ve sodyum içeren cips aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de barındırır.
ABD'de yapılan araştırmaya göre; omega-3 yağları gereklidir ancak bazı çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diğer kanserojenlerden etkilenmiş bir diyetle beslenirler. Satılan somon balıklarının yaklaşık yüzde 60'ı ise çiftlik somonu.
Sağlıklı bir atıştırmalık olan patlamış mısırın nasıl hazırlandığı oldukça önemlidir. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceğini gösterdiğini ifade etti.
Hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekler insan sağlığıyla oynuyor. Genel olarak her gün yenilen kırmızı et, kanser riskini yüzde 22'ye kadar yükseltiyor.
Beyaz un, işlenmiştir. Tahıllarda doğal olarak bulunan besin maddelerinin çoğunu tahrip edilir. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasına neden olur.
Hidrojenize yağlar, uzun süre daha taze kalmaları için kullanılır. İşlenmiş gıdalarda bulunur ancak vücutta kansere yol açan hücrelerin yapısını etkiler.