Amerikan Kanser Enstitüsü'nün yayın organında yayınlanan makaleye göre, Doktor Michael Andreeff, fareler üzerinde denedikleri yeni yöntemle, sağlıklı dokulara zarar vermeden "güdümlü füzeyle" vururcasına sadece kanserli hücreleri hedef alabildiklerini belirtti.
Yeni yöntemi bir yıla kadar insanlarda denemeye başlayacaklarını kaydeden doktor, yeni yöntemde kanserli hücrelerin büyümek için yararlandığı "mezenşim" adlı kök hücreleri kullandıklarını vurguladı. (Mezenşim; embriyonda ekdoterm, mezoterm ve endoterm tabakalarının arasını dolduran hücreler.)
Doktorun kaleme aldığı makaleye göre, araştırmacılar, mezenşim hücrelerini çok güçlü toksik etkiye sahip "interferon beta" hücreleri haline getirerek, kanser tümörlerine "güdümlü füze" gibi nokta ateşi açmayı başardılar.
Dr. Andreeff, makalede, insandan alınan meme kanseri hücresi nakledilen ve bu yöntemle tedavi edilen farelerin 60 gün, tedavi edilmeyenlerin ise 37 gün yaşadığını kaydederek, "Kök hücrelerin tümörleri bulup ortadan kaldırabildiğini görmek kaydadeğer bir gelişme" ifadesini kullandı.