YURTHABER

Kars
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar Kış Demeden Çocukları Okullu Yapamaya Çalışıyorlar

Kars’ın Susuz ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı okula gitmeyen öğrenciler, kurulan ikna ekibi sayesinde yeniden okula...

Kar Kış Demeden Çocukları Okullu Yapamaya Çalışıyorlar

Kars’ın Susuz ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı okula gitmeyen öğrenciler, kurulan ikna ekibi sayesinde yeniden okula kazandırılıyor.

İlçe bünyesinde kurulan ‘İkna Komisyonu’ üyeleri, ilçe genelinde eğitimi yarım bırakan öğrencilerin ailelerini ziyaret ederek çocukların eğitimlerini tamamlaması yönünde ikna ediyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, lise ve YİBO müdürleri, müdür yardımcıları, ilçedeki dört rehber öğretmen ve çeşitli branşlardan dört öğretmen olmak üzere toplam 14 kişilik ikna ekibinin, ilçenin bütün köylerini dolaşarak, çeşitli sebeplerle okula gidemeyen öğrencilerin ailelerini ikna çalışmaları sonuç verdi.

Özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması için hummalı bir çaba veren komisyon üyeleri, amaçlarının çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, “Ben de ilkokuldan liseyi bitirene kadar yatılı okudum. O zamanlar imkânlar şimdiki kadar iyi değildi. Şimdi YİBO’ları dolaşıyorum imkânlar çok iyi. Sabah kahvaltında açık büfe uygulanıyor. Diğer öğünlerde öğrencilere uygulanan anketlere göre öğrencilerin sevdikleri yemekler çıkıyor. Geçmişte yatakhanelerde koğuş sistemi vardı şimdi ise oda sistemine geçilmiş. YİBO’larımız adeta beş yıldızı otel gibiler.” dedi.

75.Yıl İMKB YİBO Fen ve Teknoloji öğretmeni Elif Aras da annelere seslenerek, ”Biz 5 kız kardeşiz babam hepimizi okuttu. Öğretmen etti siz de çocuklarınızı okutabilirsiniz.” dedi.

İkna ekibi üyeleri, ilçenin bütün köylerindeki devamsız öğrencilerin evlerini kar, kış, ayaz demeden dolaşacaklarını ve çocukları okullu yapacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler