YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar Marul Seralarını Vurdu

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, Geçim kaynağı seracılık olan Akhisar İlçesi'ne bağlı Çamönü Mahallesi, kar mağduru oldu. Mahallede toplam 700 dekarlık alandaki seralardan

Kar Marul Seralarını Vurdu

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, Geçim kaynağı seracılık olan Akhisar İlçesi'ne bağlı Çamönü Mahallesi, kar mağduru oldu. Mahallede toplam 700 dekarlık alandaki seralardan 600 dekarlık bölümünde yetiştirilen marullar karın altında kaldı. Dün gece etkisini arttıran kar, seraların çökmesine neden oldu. Çamönü Mahallesi'ndeki Çamönü Tarım Kalkınma Kooperatifi'ne üye 184 üreticisinden 175'i zarar gördü.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Çamönü Mahalle Muhtarı Muhsin Demir, Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yunus Bakır ve üreticilerle birlikte kar sebebiyle çöken marul seralarında incelemede bulundu.
Çamönü Köyü Muhtarı Muhsin Demir, kar sebebiyle seracılık yapan üreticinin mağdur olduğunu belirtip, "Hasat zamanı gelmişken seralırımız çöktü. Zararımz büyük. Mahallemizin geçim kaynağı seracılık. Seralarımızda yazın salatalık, kışın ise marul yetiştiriliyor. Şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devletimizin yardım elini uzatmasını bekliyoruz" dedi.
Çamönü Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yunus Bakır ise, mahallenin seracılıktan yıllık yaklaşık 6 milyon TL kazanç elde ettiğini dile getirerek, "Kooperatifimize ortak olan ve seracılıkla uğrasan 184 üreticimizden 175'nin serası çöktü. Zarar çok büyük. Mahallemizde 20 yıl önce tütün yetiştiriliyordu. Ancak zamanla yerini seracılığa bıraktı. 20 yıldır mahallemizin geçim kaynağı seracılık. Burada üretilen salatalık ve marulları İstanbul gibi büyük pazarlarda satıyorduk. Karın seraları çökertmesi sebebiyle bu yıl maruldan gelir elde edemeyeceğiz. Marulların hepsi seralarda çürüdü. Neyacağımızı şaşırdık. Bu seralar, yaklaşık 5 bin kişinin ekmek kapısı. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz"
dedi.
"KONUYU TBMM'YE TAŞIYACAĞIM"
Çöken seralarda incelemelerde bulunan Milletvetkili Özgür Özel de zararın büyük olduğunu belirtip, "Bu zararı kim karşılayacak? Üreticiler daha önceden TARSİM sigortası yaptırmak istemiş. Ancak TARSİM cam seracılığa destek verildiğini belirterek, naylon seracılık yapan üreticinin ürünlerini sigortalamamış. Şimdi üreticiler ortada kaldı. Konuyu en kısa zamanda TBMM'nin gündemine getireceğim ve bu konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na soru önergesi sunacağım. Üreticimizin zararının karşılanması için gereken neyse yapacağım. Devletin bu üreticilerimize acil olarak sahip çıkması gerek. Gerekirse üreticimize 10 yıl faizsiz kredi sağlanması lazım" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler