Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destekle kadınların iş dünyasında yaşadığı sorunların çözümü için harekete geçti. Doğrudan faaliyet desteği kapsamında gerçekleştirilen 'Diyarbakır’da İş Kadını ve Kadın Eliyle İş Durumu Projesi' kapsamında iş kadınları ve çalışanların iş yaşamında daha aktif rol alması amaçlanıyor.
Diyarbakır kadın iş dünyasına yönelik ‘sondaj’ çalışmasının sonuçları Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Diyarbakır’daki Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda ele alındı.
Toplantıda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır’ın son dönemde hızla kabuğunu kırdığını belirtti.
Diyarbakır ekonomisinin her geçen gün geliştiğine işaret eden Kansız, "Şuan 100 yatırımcı Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa talebinde bulunuyor. İkinci OSB’yi en kısa zamanda hizmete açmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Kansız, kadınların yıllarca iş hayatından uzak kaldığını ancak şu anda aktif olarak iş hayatının içinde yer aldığını ifade etti.
DİKAD Başkan Yardımcısı Esra Aksu ise projeyle Diyarbakır'da iş dünyasına ışık tutmak istediklerini dile getirdi.
Gelişmişlik düzeyinde bakıldığında Diyarbakır'ın 65’inci sırada yer aldığına dikkat çeken Aksu, kadınların iş hayatında yeteri kadar yer almamasının bu duruma neden olabileceğine vurgu yaptı.
Kadınların iş hayatına katılımının artması ile birlikte toplumdaki gelir eşitsizliğinin azalacağını belirten Proje Koordinatörü Nurdoğan Saka ise “Kadınların ekonomideki artan gücü sayesinde toplum temelli kalkınmanın önünü açılabiliriz. Projemizin çıktıları kadın politikaların oluşmasına yardım edecektir." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz