YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaman’da en çok kitap okuyan kamu çalışanları ve esnaf ödüllendirildi

Karaman’da öğrencilere, kamu çalışanlarına ve esnafa kitap okumanın önemini kavratmak amacıyla düzenlenen ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasında...

Karaman’da en çok kitap okuyan kamu çalışanları ve esnaf ödüllendirildi

Karaman’da öğrencilere, kamu çalışanlarına ve esnafa kitap okumanın önemini kavratmak amacıyla düzenlenen ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasında en çok kitap okuyanlara ödül verildi.
Karaman Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya Karaman’ın köyleri de dahil edildi. Karaman’da bir kıraathanede düzenlenen törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hulusi Öztürk, Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Yenilmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkerim Çömçe ve vatandaşlar katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, kitap okumanın önemini her alana yayma noktasında 12 ayrı proje yapıldığını ve hayata geçirildiğini belirterek, kasaba ve köylerdeki kıraathanelerin kitapla donatılmaya başlandığını söyledi. Günlük gazetelerin düzenli olarak alınmasından güzel kitaplığı olanların ödüllendirilmesine kadar her anlamda takibi yapacaklarını belirten Orta, Karaman ve köylerinde 7'den 70'e kitap okuma anlamında mesafe alacaklarına inandıklarını dile getirdi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada okumanın medeniyetin inşasındaki rolüne değindi: “Dünyada birçok medeniyetin çöküşe geçtiği bir zamanda yaşıyoruz. Farklı coğrafyalarda yaşanan savaşlar, krizler ve kıtlıklar da bunun bir tezahürüdür. Modern insan her şeye hükmetmek, her şeye efendi olmak istiyor; ama insan tek bir şeyi unutuyor. Kendinin efendisi olmayı… Yunus’un ifadesiyle 'kendini bilmeyi'. İşte tam bu noktada okumak büyük bir önem kazanıyor; çünkü okumak, insanın kendini uyandırması, tarihine giden yolu bulması, kendi kendinin elinden tutmasıdır."
Medeniyeti bilen insanların, okuyan insanlar inşa edebileceğine dikkatleri çeken Kahraman, “Oysa bugün insanlığın en önemli ihtiyacı, bu rolü üstlenebilecek, dünyanın dertlerine deva olabilecek bireylerin eksikliğidir. Bizler okuyan bir ecdadın torunlarıyız ve bizler ecdadımıza yakışan bir anlayışla, bugün de dünyanın tüm dertlerine deva olma yolunda ilerliyoruz. Bugün burada düzenlediğimiz bu anlamlı töreni, bu yolda bir adım kabul ediyor ve bu açıdan sevindirici buluyorum. Bizim toplumumuzda Osmanlı'dan bugüne kahvehanelerin büyük bir önemi vardır. Zaman zaman bu mekânlar, aile hayatını olumsuz etkileyen, vakit öldürülen yerler olarak kullanılmıştır ve maalesef kullanılmaktadır. Merhum Mehmet Akif Ersoy da Mahalle Kahvesi şiirinde bu durumu eleştirir. Oysa kahvehaneler sadece yarenlik edilen yerler olmamalı. Kahvehaneler farklı zümrelerden ve değişik kültür seviyesinden insanların bir araya geldiği, kültürel bir birikim ortamı, bir sosyalleşme mekânı, bir okuma ortamı da olabilir ve olmalıdır. Bugün burada düzenlediğimiz bu tören beni gerçekten sevindirdi. Sizler sadece kendi aranızda yarenlik etmediniz. Kitaplarla da dost oldunuz. Bu durum, kahvehanelerimizin bir kimlik kazanması adına anlamlı bir adım diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler