YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaman’da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' Protokolü Imzalandı

Karaman'da 2011 yılında İş Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile yaklaşık 370 kişiye eğitim verildiği, kendi...

Karaman’da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' Protokolü Imzalandı

Karaman'da 2011 yılında İş Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile yaklaşık 370 kişiye eğitim verildiği, kendi işini kuran 36 kişinin KOSGEB'in yeni girişimci desteğinden faydalandığı belirtildi.

Karaman’da Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile gerçekleştirilecek olan uygulamalı girişimcilik eğitiminin protokolü imzalandı.

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın, Karaman hizmet binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan ve basın mensupları katıldı.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, imza töreninde yaptığı konuşmada, verilecek eğitimlerle öncelikle kendi işini kurmak isteyen girişimcileri bilinçlendirmek, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliği güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Akman, düzenlenecek olan bu eğitimlerde ilk etapta 30’ar kişiden oluşan 2 sınıfta toplam 60 kişiye, ikinci etapta yine 60’ar kişiden oluşan 2 sınıfta toplamda 120 kişiye eğitim verileceğini belirtti.

KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan ise Türkiye’de girişimciliğe en çok önem veren kuruluş olduklarının altını çizerek, iki sene içerisinde ülke genelinde 70 bin kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini söyledi. Vali Kahraman'ın talimatları doğrultusunda 2011 yılında İş Kur il Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak yaklaşık 370 kişiye eğitim verildiğini söyleyen Tavşan, şu anda kendi işini kuran 36 kişinin KOSGEB'in yeni girişimci desteğinden faydalandığını kaydetti.

"GİRİŞİMCİLER KARAMAN’I İYİ TANIMALI"

Vali Kahraman da Mevlâna Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'in, hem il hem ülke açısından son derece önemli bir işe imza attığını kaydetti. Kahraman, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin il ve ülkenin ekonomik büyümesi açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Vali Kahraman, girişimcilerin başarılı olması için öncelikle Karaman’ın dinamiklerinin tanınması gerektiğini belirterek, “Çünkü girişimci her şeyden önce iş hayatındaki, ekonomideki, sanayideki engelleri ve fırsatları iyi görebilen kişi demektir. Dünya ekonomisinde güçlü bir yere sahip olmak için engelleri ve fırsatları görebilmemiz gerekiyor. Bu engelleri ve imkânları ilimiz, ülkemiz ve insanımız için bir avantaja dönüştürmemiz gerekiyor. Açılan eğitim sonunda, sertifika alan katılımcılarımız KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvurabilecek. Hazırladıkları plan ve proje onaylandığı takdirde 27 bin TL’ye varan hibe, 70 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkânından faydalanmaya hak kazanacaklar. Tek kanatla kuş uçmaz demiş atalarımız. Evet bizim insanımızın hayalleri ve hedefleri var ama imkânı yok. İşte biz ona bu imkânları sağlamanın gayretindeyiz. İstiyoruz ki insanımız da ilimiz de zirvelere ulaşsın. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOSGEB tarafından gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü törenle imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler