YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karayolları çalışanlarından özelleştirme tepkisi

Karayolları çalışanları, köprü ve otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü...

Karayolları çalışanlarından özelleştirme tepkisi

Karayolları çalışanları, köprü ve otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişindeki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan Yapı-Yol Sen üyesi çalışanlar basın açıklaması yaptı.
Kamu Emekçiler Sendikası (KESK)’e bağlı Yapı-Yol Sen üyesi bir grup Karayolları Çalışanı, köprü ve otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi. “Köprü ve Otoyollar Özelleştirilemez”, “Özelleştirmeye Karşı Emek Cehpesi”, “Otoyollar ve Köprüler Satılamaz” şeklinde pankart ve dövizler taşıyan işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü binası önünde toplandı. Eyleme KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Şimşek, Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Haydar Aslan ve İstanbul Şube Başkanı Nizamettin Orhan’ın yanı sıra yaklaşık 100 işçi destek verdi.
Eylemde basın açıklamasını okuyan Yapı-Yol Sen İstanbul Şube Başkanı Nizamettin Orhan, hükümetin karayolu ağının önemli bir kısmı olan otoyolları ve boğaz köprülerinin 2011 Aralık ayında yapılacak ihaleyle özelleştirileceğini söyledi. İhaleyle işletme haklarının 25 yıllığına özelleştirileceğini aktaran Orhan, asıl hedefin ise geciş süreci yaşatıp kamudan özel sektöre devredilmesi olduğunu savundu.
Köprü ve otoyollarda yapılacak özelleştirmeyle geçiş ücretlerinin iki, hatta üç kat artacağını ileri süren Orhan, “Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre paralı otoyollar hariç sadece boğaz köprülerinden günde ortalama 450 bin araç geçmektedir. İki köprüden 450 bin araç karşılığı her gün doğrudan hazineye yaklaşık 750 bin lira akmaktadır. Bir o kadar da otoyol geliri oluşmaktadır. Kısacası bu özelleştirme adeta altın yumurtlayan tavuğu elden çıkarmaktır.” diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 11 Ağustos tarihinde yaptığı yazılı açıklamayla Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nün 1. Bölge Müdürlüğü’ne devredileceğini duyurduğunu belirten Orhan, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde görevlendirilecek personelin de 17. Bölge Müdürlüğü’nden seçildiğini aktardı. Orhan, iki bölge müdürlüğünün birleştirilmesinin başta yol sorunu olmak üzere personel açısından çok sayıda problemi beraberinde getireceğini belirtti.
“İşyerleri bizimdir satılamaz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “İşçi Memur El ele Genel Greve” şeklinde sloganlar atan işçiler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler