Kış aylarında sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine sık rastlandığını belirten Selvioğlu, "Vatandaşların kış öncesi mevcut bacaların bakımını yapması, kullandıkları soba ve boruların uygun özelliklerde ve çürümüş olmamasına dikkat etmeleri, tüp gaz kullanılıyorsa yatarken kapatmaları ve dışarı çıkmaları, yatmadan önce yanan sobaya kömür atmamaları, yatmadan önce atılan kömürün yandığından emin olmaları gerekir. Mümkünse yatak odasında soba kullanılmaması gerekir" dedi.
Kişilerin kapalı garajlarda arabalarını çalışır vaziyette tutarak aynı ortamda bulunmamaları gerekir diyen Selvioğlu, "Karbonmonoksit gazı zemine yakın bölümlerde daha yoğun bulunması nedeniyle yer yatağında yatanlar daha erken zehirlenirler. Zehirlenen hastada baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, kulak çınlaması, yüzün kızarması gibi erken belirti nedenleri görülür. Derin komaya kadar giden bulgular oluşur. Solunum merkezi uyarılarak solunum hızlanır, akciğer ödemi gelişebilir. Yoğun gaz, 2-3 saatte ölüme neden olabilmektedir" diye konuştu.
Selvioğlu, zehirlenen kişilerin derhal bulunduğu ortamdan uzaklaştırılarak temiz havaya çıkartılması gerektiğini ifade ederek, "Hasta mümkün olan en kısa sürede hastaneye ulaştırılmalı, yeterli solunum sağlanmalıdır. Solunum düzensizliği ve durması varsa ağızdaki kusmuk ve yabancı maddeler temizlendikten sonra yapay solunum uygulanmalı, hasta battaniyeyle sarılarak vücut ısısı korunmalı, hastane ortamında bir an önce oksijen verilmelidir" açıklamalarında bulundu.