Yazılı ve sözlü anlatımda kullanılan kelimelerin doğru yazımı ve doğru telaffuzu oldukça önemlidir. Yazılı anlatımda yapılan hatalar yazım yanlışlarına sebep olur. Sözlü anlatımlarda yapılan hatalar anlatım bozukluklarına sebep olabilir. Kelimelerin yazım ve anlam olarak doğru kullanılması gerekir. Türkçe çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındırır. Farklı kökenli kelimeler dilimize anlatım yönünden zenginlik katar. Bununla birlikte kelimelerin yazımları ile ilgili hatalar da yapılması olasıdır. Özellikle bazı kelimelerin yapısı daha çok hata yapılma ihtimalini doğurur. Birleşik sözcükler, yabancı kökenli kelimeler, kısaltmalar ya da ikilemeler yazımı konusunda hata yapılabilen sözcüklerdir. Karıncasever sözcüğü de yazımı konusunda hata yapılan bir birleşik kelimedir.
Yazılı metinlerde kullanılan bazı kelimelerin yazımı ile ilgili soru işaretleri olabilmektedir. Özellikle birleşik sözcükler ayrı mı bitişik mi yazılacağı konusunda hata yapılan sözcüklerdir. Karınca ve sever sözcüklerinden oluşan karıncasever birleşik sözcüğü yanlış yazılabilen bir sözcüktür. Karıncasever TDK’ye göre bitişik yazılması gereken bir birleşik kelimedir.
Karıcasever sözcüğü karınca yiyerek beslenen ve karınca yuvası çevresinde yaşayan böcek anlamına gelmektedir. Birleşik sözcüklerin yazımı, yazım yanlışlarının en çok yapıldığı hatalardır. Birleşik sözcüklerin bitişik ya da ayrı yazılması karıştırılabilen bir durumdur. Karıncasever doğru yazılışı konusunda hata yapılabilen bir birleşik sözcüktür. "Karıncasever bitişik mi yazılır?" sorusu içi şu cevabı verebiliriz: Karınca ve sever sözcüklerinin birleşiminden oluşan karıncasever sözcüğü bitişik yazılmalıdır. Karıncasever TDK’ye göre bitişik yazılması gereken bir birleşik kelimedir. Karıncasever yazımı ayrı yazıldığı takdirde yazım yanlışına sebep olur. Karıncasever sözcüğü bitişik yazılmalıdır.