YURTHABER

Kars
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars ovalarında renklerin dansı

Kışın yoğun kar ve ilkbaharda da etkili olan yağmurların ardından yeşeren kentteki tarla, mera ve ovalar, farklı renk tonlarında çiçeklerle süslendi - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Adem Ertaş: - "Bu verimlilik bizleri sevindiriyor, şu anda flora rengarenk otlarla, çiçeklerle bezenmiş durumda. Tarlalar adeta halı desenlerini andırıyor"

CÜNEYT ÇELİK - Kars'ta bu yıl ilkbaharda etkili olan yağışların etkisi, tarla, mera ve ovalardaki bitki çeşitliliğiyle kendini gösterdi.

Endemik bitki çeşitliliğiyle bilinen kentteki arazilerde adeta bereket yaşanıyor. Kışın yoğun kar ve ilkbaharda da etkili olan yağmurların ardından yeşeren kentteki tarla, mera ve ovalar, farklı renk tonlarında çiçeklere büründü.

Kentteki düğün fotoğrafçılarının da dış çekimler için doğal stüdyo olarak kullandığı bölge, doğa tutkunlarını da ağırlıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Adem Ertaş, AA muhabirine, Kars'ta uzun yıllar sonra yeniden tarla, ova ve dağlarda binlerce çiçeğin açtığını ve renk cümbüşünün yaşandığını söyledi.

- "Flora, rengarenk otlarla, çiçeklerle bezenmiş durumda"

Önceki yıllarda meydana gelen kuraklık nedeniyle bu kadar çiçeğin açmadığını ifade eden Ertaş, şöyle konuştu:

"2022'de etkili olan kar ve devam eden sağanaklarla bu yıl Kars iyi yağış aldı. 2021'de yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler büyük sıkıntılar yaşadı. Bu anlamda ilimiz de bundan en olumsuz etkilenenlerden biri. İlimiz tarım ve hayvancılık bölgesi, bundan dolayı da ot ve hasat edilen yem bitkileri ilimiz açısından çok önemli. Bu verimlilik bizleri sevindiriyor, şu anda flora, rengarenk otlarla, çiçeklerle bezenmiş durumda. Tarlalar adeta halı desenlerini andırıyor."

Ertaş, çiftçilerin birkaç gün içinde ot hasadına başlayacağını belirterek, daha sonra bu mesailerin arpa ve buğday hasadıyla devam edeceğini anlattı.

Düğün öncesi dış çekim için bölgeyi tercih eden damat Maksut Uray da Kars'ta bu yıl farklı çiçeklerin bir anda açtığını ve yağışlarla beraber kurumayan çiçeklerin doğal stüdyoyu andırdığını dile getirerek, "Dış çekim için biz de doğal ortamı seçtik. Bu kadar renk cümbüşünü başka yerde göremezsiniz, yaz ayındayız ve çiçekler halen varlıklarını sürdürüyor." diye konuştu.

Kentteki düğün fotoğrafçıları da rengarenk çiçeklerle süslenen tarla ve ovaların gelin damat çekimleri için doğal stüdyo olduğunu, ovalardaki renk cümbüşünü gören yeni çiftlerin en mutlu günlerini ölümsüzleştirmek amacıyla dış mekan çekimlerini buralarda yaptıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler