Kaybedilen şampiyonluğun ardından Aziz Yıldırım'ın, düzenlenen basın toplantısında, kendileriyle oynayacak takımların oyuncularına arayarak, ''Fenerbahçe'yi yenin'' dediği için suçladığı Rüştü'ye sahip çıkan dergi, bu konuya 6 sayfa ayırırken, Yıldırım'a eleştiriler getirdi.
''Hırslarına yenilip, rüştünü ispatlamış oyuncularımıza çamur atan futbol adamlarına zorunlu hatırlatma: Körler onları görmeseler de yıldızlar vardır'' başlığıyla yer alan yazıda, şu ifadeler yer aldı:
''İtiraf edin Sayın Başkan Aziz Yıldırım! Bu, Rüştü'ye ilk büyük haksızlığınız değil. Başına tatsız olaylar geldiğinde de sahip çıkmamıştınız oyuncunuza. Rüştü'yü bunca yıl içinde daha iyi tanımış olmalıydınız. Haksızlıklara uğradığında verdiği tepkiler dahi, onun nasıl bir delikanlı olduğunu anlatmaya yeter. Tüm bunların ardından kazanan biz olduk. Rüştü'yü kazandık. O yerinden, halinden memnun. Şimdi sizden tek bir ricamız var; bırakın Rüştü kaleciliğinin bu altın çağında, hakkındaki karalamalarla uğraşmak yerine gönül rahatlığıyla, çok sevdiği oyunu oynamayı ve dünya tatlısı çocuklarıyla çizgi film izlemeyi sürdürsün.''
''DÜRÜSTLÜĞÜNE TÜM FUTBOLSEVERLER KEFİL''
Dürüstlüğüne sadece kendi taraftarlarının değil, neredeyse tüm futbolseverlerin tereddütsüz kefil olacağı, milli formayla tarihin en büyük başarılarını yaşamış, tabir yerindeyse rüştünü defalarca ispat etmiş bir sporcunun, gündemi değiştirmek uğruna şaibe ve hainlikle suçlanmasının, sessiz kalmayı olanaksız kıldığı vurgulanan yazıda, şöyle denildi:
''Para kutsaldır ya da emek kutsaldır sizin için. Bir patron olarak yer aldığınız iş yaşamında birincisini seçme hakkına sahipsiniz, ancak kendinizi bir spor adamı olarak tanımlıyorsanız, ikincisi önünde boyun eğmek zorundasınız. Şöyle ki Sayın Başkan, maçları sporcular kazanır, başkanlar değil. Şampiyonluklar parayla değil emekle gelir her zaman. Futbolseverler, sahaya baktıklarında dolarları değil, alın terini görmek isterler. Kazananı alkışlamanın da kaybedeni alkışlamanın da ardında başkanların egolarını okşama arzusu değil, emeğe duyulan kolektif saygı yatar.''
''EFSANELER VE YILDIZLAR''
Rüştü'nün dürüst sporcu kişiliğiyle ilgili örnekler de verilen yazının sonunda, ''Efsaneler ve Yıldızlar'' başlığının altında, Kadıköy'ün tarihsel adı ''Kalkedonya''nın nereden geldiğine ilişkin efsane özetlenerek, ''Suyun karşı kıyısının yıldızlarını göremeyenlere dair bir efsane. Duyuyor musunuz, gözleri görmese de kulakları belki işitir diye, Kadıköy'de büyümüş, hainlik suçlamalarından kalbi ziyadesiyle kırılmış bir şair (Nazım Hikmet) sesleniyor onlara. Körler onları görmese de yıldızlar vardır'' denildi.