KADIN

Kaş estetiği neden gerekli?

Kaş estetiği neden gerekli?

Kaş estetiği neden gerekli?

Her ne kadar farkında olmasak da kaşlar yüzümüzdeki en önemli yapılardan biridir. Yüzünüzün anlamını ve ifadesini çoğu zaman kaş şekliniz belirler.

Kaş şekliniz sizi kızgın, sinirli, yorgun, mutlu gösterebilir, üzgün, şaşkın ifadeler kazandırabilir. Özellikle kadınlarda makyaj yaparken kaşın ve gözkapağının şekli çok önem taşır. Dönem dönem de kaş şeklinin modası olur; düz kaş, ince kaş, kalın kaş gibi...

Kaş tasarımı neden önemli?

Kaşlar yüzü canlı, enerjik, dinç, genç ve mutlu gösterebilirken yorgun, kızgın, sert ve üzgün, yaşlı bir yüz ifadesine de neden olabilmektedir.
Kaş şeklinin bozukluğu genetik olabilirken sonradan da olabilir; yani doğuştan kişinin kaşı seyrek veya doğuştan kalın da olabilir. Kaşların dış kısmı genetik olarak düşük olabilirken yaşlanmaya bağlı olarak da düşebilir. Veya tümör gibi hastalıklar, yanık, kazalar gibi durumlara bağlı olarak kaş şekli bozulmuş veya tamamen dökülmüş olabilir.

Yaşlanmayla beraber gevşeyen kaş dokusu yer çekiminin etkisiyle sarkmakta, üst göz kapağının şeklini de bozabilmektedir. Genç ve orta yaş grubu hastalarda kaş kaldırma estetiği tek başına yeterli olabilirken, ilerleyen yaşlarda buna göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe de eklenebilmektedir.

İdeal kaş nasıldır?

Kaşlarımız duygu ve düşüncelerimizi belirtirken yüzümüzde oluşan jest ve mimiklere büyük bir katkı sağlamaktadır. İdeal kaş tanımında kaş ortası kalkıktır. Kaşın iç köşesi, burnun üst yan çizgisinde olmalıdır. Dış köşesi ise gözün dış köşesinin bittiği yerde olmalıdır. Gözün dış köşesi ile göz yuvarlağı arasındaki çizginin tam ortasının üstü kaşın en yüksek olduğu kısımdır.

Kaş estetiği, her yüz yapısına göre farklı modellemeler gerektirir. Kişiye özel kaş tasarımı yapılmalıdır. Kaşın rengi ve kalınlığı yüz ile uyumlu olmalıdır. Çünkü sadece kaşı kaldırmak yetmez. Sadece kalkık ama seyrek bir kaş, rengi cilt ve saç ile uyumsuz bir kaş hiç de estetik gözükmez. Kaşa tam bir bütün gözüyle bakmak gerekir. Açısı, kenarı, rengi, sıklığı, kalınlığı, uzunluğu, kalkıklığı yani hepsi önemlidir.

Kaş estetiğinde uygun yönteme nasıl karar veriliyor?

Kaş Estetiği için tercih edilecek yöntemi, kaşın durumu, hastanın beklentisi, deformasyonun boyutu, nedeni ve hastanın yaşı belirler. Ameliyat yöntemi ile, iple askı yöntemi ile, botoks ile kaş kaldırma, kaş kontürü, kaş ekimi, dolgu ile kaş estetiği gerçekleştirilmektedir. Kliniğimize başvuran hastalarda ilk başvuru nedeni ya "kaşlarımı çok çatıyorum çok sert göründüğümü söylüyorlar" ya da "kaşlarım düşük herkes beni üzgün sanıyor" ifadeleri olmaktadır.

Kaş estetiği ile ilgili her şey

1- Lazer epilasyon ile kaş şekillendirilmesi

Eğer kişinin kaşı çok kalın ise veya kaş ortası bölümde fazla kıllanma varsa kalıcı çözüm olarak lazer epilasyonu önermekteyiz, bu şekilde kaş kalıcı olarak şekillenmiş olmaktadır. İstenilen incelikte ve şekilde kaş tasarımı yapılabilmektedir.

2- Digital kıl dolum tekniği ile kaş çizilmesi (Kaş Kontürü)
Kliniğimizde; dijital kalıcı makyaj cihazı ile beraber, bitkisel boyalar kullanılarak kaş tasarımı uygulanmaktadır. Kaş tasarımınız; sizin isteğiniz doğrultusunda ve yüzünüze en uygun anatomik ölçüler çerçevesinde profesyonel ekibimiz tarafından uygulanmaktadır. Kliniğimizde uyguladığımız teknik "Kıl tekniği, dolum tekniği" diye bilinmektedir. Bu işlem diğer adıyla "mikro-pigment uygulaması" diye bilinmekte, steril ve tek kullanımlık bir iğne yardımıyla doğal ve mineral içerikli boyaların derinin altına yerleştirilmesi işlemidir. Kaşınız klasik kaş kontüründeki gibi boyanmış gibi gözükmemekte, kaş kılı şeklinde çizilmiş olarak ve doğal gözükmektedir.

3- Botoks ile kaş estetiği

Botoks ile kaş kaldırma yöntemi oldukça pratik bir yöntemdir. Amaç, aşağı sarkan kaşları yüz yapısına uygun bir pozisyon ve şekilde yukarı kaldırmaktır. Göz kenarlarındaki kaz ayakları ve alındaki kırışıklıklar da düzeltilirse kaşlar yeni şekli ve pozisyonuyla dikkat çekici bir görünüme kavuşur. Kaşların ortasındaki kırışıklık düzeltilerek sert ve kızgın görünen ifade yokedilir, Botoks uygulamasından hemen sonra kişi hemen günlük yaşamına dönebilir. Botoks uygulamasının tam olarak oturması ve net sonuçların görülmesi 7 ila 10 günü bulmaktadır. Etkisi ortalama 4-6 ay sürer. Kaşın kalkma miktarı doz ile ilgilidir.

4-Dolgu İle kaş estetiği

Kaş estetiğinde önemli noktalardan biri de tam kaşın dış kısmındaki bölgenin dolgun olmasıdır. Bu gençliğin göstergesidir. Çökük olması yorgun ve yaşlı bir ifade yansıtır. Tam bu bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılarak daha dolgun ve kalkık görüntü kişinin daha dinç gözükmesini sağlayacaktır.

5- İple askılama ile kaş estetiği

Bu uygulamada öncelikle hastamızı muayene ediyoruz, beklentilerini dinliyoruz. Fotoğrafını çektikten sonra lokal anestezik krem ile uyuşturuyoruz. Gereken bölgelerde işaretlenen noktalara, çok ince iğneler içerisine yerleştirilmiş PDO (polidioksanon) ipler uygulanır. 30 dakikalık işlem sonrası kişi hemen eve gidebiliyor. PDO iplere reaksiyon olarak vücut fibroplast ve büyüme faktörü içeren kollajen üretmektedir. Etkisi 4 hafta sonra başlıyor. 24 ay etkisi devam etmektedir.

6- Kaş ekimi

Kaş ekimi ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç köklerinin kaş bölgesine naklinden ibaret bir işlemdir. Kaş ekiminde kaşa verilecek yeni şekil anatomik sınırlar içerisinde kalarak, hastanın istekleri de dikkate alınmak sureti ile çizilerek planlanır. Kaşın eksik bölgelerini tamamlamak, kaşı kalınlaştırmak için kullanılır.

7- Kaş kaldırma operasyonu ve göz kapağı estetiği

Her ikisi de cerrahi müdaheledir. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Kaş kaldırma ameliyatı endoskopik veya cilt eksizyonu tekniği ile yapılabilir. Göz kapağı estetiğinde ise fazla sarkmış cilt çıkarılır, kaş ile göz arasındaki mesafe düzeltilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler