Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Gençlik ve Spor Bakanlığı, OMÜ ve KOSGEB işbirliğiyle 250 gence 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilecek.
KASİF’in, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2012 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sunduğu ‘KASİF Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi’ kabul edilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KASİF’ce imzalanarak yürütülmesine başlandı. KASİF’in yürüttüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’nin ortak, Samsun KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’nün iştirakçi olduğu proje bir yıl sürecek. Projeden 18-24 yaş arasında 125’i bayan ve 125’i de erkek olmak üzere toplam 250 genç yararlanacak. Proje kapsamında gençler alacakları Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile iş kurarken KOSGEB’den 100 bin lira destek alabilecek. ‘KASİF Gençlerin Girişimcilik Ve Geleceklerini Destekleme Projesi’yle ilgili açıklama yapan KASİF Başkanı Osman Reis, üretken bir Türkiye’nin, üretken bir genç nesille sağlanacağını söyleyerek, "Gelecek nesiller için fırsatların çoğaltılması ve iş hayatına donanımlı olarak hazırlanması gerekmektedir. KASİF olarak gençleri önemsiyor, gençlerin istihdamı, meslek edinmeleri için geçmişte birçok projeye imza attık, şimdi ise iş fikrine sahip gençlere, iş planı yapma, iş kurma ve yönetme eğitimi vereceğiz." ifadelerini kullandı.
OMÜ ve KOSGEB’le işbirliği içinde yürütecekleri projeyle Samsun’da 250 üniversite öğrencisi gence, 20 saat ‘Kişisel Gelişim Eğitimi’ ve 70 saat ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ vereceklerini söyleyen Reis,‘70 saatlik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmesi sayesinde gençlerimizin girişimcilik hakkında bilgi ve yeteneklerinin artmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Girişimcilik eğitimde başarılı olan gençlere KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası vereceğiz. Böylece mezuniyet sonrasında işini kuracak olan gençler KOSGEB’in 100 bin liralık desteğinden yararlanma şansına sahip olacaklar. 'Kişisel Gelişim Eğitimi' ile de gençlerin moral ve motivasyonlarının artırılmasına, özgüvenlerini geliştirmelerine ve kendilerini yetiştirebilmelerine, hayatlarını kazanmalarına, iş bulma ve iş bulma sürecinin kısaltılmasında yardımcı olmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.
Proje kapsamında eğitimlerin yanı sıra İş Dünyası - Eğitim Kuruluşu- Öğrenci Diyalogu Geliştirme Platformu oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Reis, ‘İşverenle üniversite ve öğrenciler arasında işbirliğinin artmasına katkı sağlayacağız. Böylelikle gençlerin iş piyasasına adım atma ve iş kurma aşamasında iş dünyasının desteğini almalarına katkı sağlamış olacağız. Proje faaliyetleri çerçevesinde düzenlenecek olan 10 adet Girişimcilik Bilinci Geliştirme Konferanslarıyla da gençlerin girişimcilik bilinçleri artacak. Projeyle, Üniversite ile teorik ve pratik eğitim buluşturacağız. Üniversite-iş dünyası işbirliğinin güzel bir örneğini sergileyeceğiz." diye konuştu.
Proje hakkında bilgi almak isteyenlerin projenin web sayfası www.kasifgirisimcilikakademisi.com adresinden bilgi alabileceklerini söyleyen Reis konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projenin finansman desteğini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere proje ortağımız OMÜ ve projeye iştirakçimiz KOSGEB’e teşekkür eder, projenin gençlerimize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz