Emre BAYLAN/ANTALYA, Kaş'ta 3 Eylül gecesi çalıştığı otelde mesaisi bittikten sonra kuzeni Vedat Çetin ile birlikte bir barda eğlenen Mahir Çetin, bar çıkışında tartıştıkları bir grup gençle kavga etti. Olay sırasında kısa süreli baygınlık geçiren Vedat Çetin'in iddiasına göre, kavga kendi aralarında Kürtçe konuştukları için çıktı. Vedat Çetin grubun kendilerine hakaret ederek, saldırdığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaş Emniyet Müdürlüğü, 4 Eylül günü 7 şüpheliyi gözaltına aldı. İfadelerin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, üniversite öğrencisi Mehmet Ali Çakmak tutuklandı.
Olay gecesine ait, bir işyeri kamerasından elde edilen ve dava dosyasında yer alan görüntülerde, Çetin'in 10 saniye süren tekmeli ve yumruklu saldırı sonucunda yere düştüğü ve bir daha kalkamadığı görüldü.
Cumhuriyet savcısı Onur Utku Sevim tarafından hazırlanan iddianamede, yaşamını yitiren Mahir Çetin, kuzeni Vedat Çetin ve Sefer Kazki'nin olay gecesi birlikte alkol alarak Cumhuriyet Meydanı'nda oturdukları anlatıldı. İddianamede, Çetin'in oturduğu yere, hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası talep edilen 24 yaşındaki Arif Bozdağ'ın çöp dökmek amacıyla geldiği ve taraflar arasında 'yan bakma meselesi' yüzünden alkolün de etkisiyle tartışma çıktığı belirtildi. Bozdağ'ın telefonla haber verdiği 23 yaşındaki Mehmet Ali Çakmak'ın olay yerine gelmesiyle büyüyen kavgada Çetin'in yaşamını yitirdiği kaydedildi.
İddianamede, haklarında ömür boyu hapis istenen her ikisi de 19 yaşındaki Sefa Göncü ve Gökhan Güney'in de kavgaya katılarak, Çetin'e saldırdığı anlatıldı.
İddianamede, ayrıca diğer sanıklar Ali Güzeloğlu, Mehmet Ali Bilgin ve Ali Güzeloğlu hakkında ise 2'şer kez basit yaralama suçlamasıyla 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
NEFRET AĞIRLAŞTIRICI NEDEN DEĞİL
İddianamede taraflar arasında sonu ölümle biten tartışmanın 'Kürtçe konuşma' nedeniyle çıktığına ilişkin herhangi bir ifade yer almadı.
Çetin Ailesi'nin avukatı Hasan Kemal Elban, iddianamede olayın bu tarafının değerlendirilmemesinin aslında hukuk sistemi açısından anlaşılır olduğunu söyledi. Türk Ceza Kanunu'nda 'adam öldürme' suçunda nefretin herhangi ağırlaştırıcı sebep olarak düzenlenmediğini dile getiren Elban, "Bu açıdan Ceza Kanunu'nda eksiklikler var. Hal böyle olunca savcılar meseleleri nefret bağlamında değerlendirmek konusunda gönüllü değiller. Davanın, kamuoyunda bu noktada duyarlılık oluşması açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz ve mahkemenin seyrinin değişeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.
Elban, Mahir Çetin davasının ilk duruşmasının 15 Ocak Perşembe günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeye başlanacağını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz