YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu’da 2. Dönem Osmanlı Türkçesi Kursu Tamamlandı

Kastamonu’da 2. Dönem Osmanlı Türkçesi kursuna katılan 80 kursiyer sertifikalarını aldı.Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu...

Kastamonu’da 2. Dönem Osmanlı Türkçesi Kursu Tamamlandı

Kastamonu’da 2. Dönem Osmanlı Türkçesi kursuna katılan 80 kursiyer sertifikalarını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfının Nisan 2012 tarihinde hayata geçirdiği ve Türkiye genelinde 900’ü aşkın Halk Eğitim Merkezinde açılma imkanı sunulan Osmanlı Türkçesi 2. Dönem kursları Kastamonu’da gerçekleştirildi.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde Hayrat Vakfı uzman öğreticileri tarafından ücretsiz olarak verildi. Birinci kur Kolay Okuma Metinleri ve İkinci Kur İmla kaideleri kursuna kayıt yaptıran 130 öğrenciden 80 öğrenci kurs sonrası yapılan sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Hayrat Vakfı Osmanlı Türkçesi Kursları Genel Koordinatörü Sait Yavuz, kursların açılmasında büyük katkıları bulunan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Yavuz, “Bugüne kadar 120 bin kayıtlı kursiyerin yaklaşık yüzde 70’i sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca yaptığımız beklenti ve memnuniyet anketleri sonucunda kursiyerlerin hemen hemen tamamının ortak kanaati olarak 3 ana netice ortaya çıktı. Birincisi; bu kurslar devam etsin, ikincisi; Osmanlıcanın bu kadar kolay öğrenilebileceğini bilmiyorduk, üçüncüsü; bu kurslar keşke daha önceden açılmış olsaydı. Hayrat Vakfı Türkiye genelinde 2650 uzman Osmanlı Türkçesi uzmanı ile bu kursları ücretsiz olarak halkımıza sunmaktadır. Bizim için en büyük ücret halkımızın teveccühü ve bu kültür hazinesini halkımıza mal etmektir. Bir gencimizin kütüphaneye girdiği zaman ecdadına it bir eseri okuyabilmesi bizim için en büyük ücrettir. Osmanlı İmparatorluğu sadece bir devletten ibaret değil aynı zamanda bir medeniyettir. Kurmuş olduğu vakıflarla bir medeniyet devletidir, bu hazineler şuanda bizleri bekliyor. Hocalarımız bizlere şuanda başbakanlık arşivinde iki yüz milyon belge var ve bunun yaklaşık sadece yirmi milyonunun tasnif edildiğini bu rakam belki şuanda daha da artmıştır ama yaklaşık yüz atmış, yüz yetmiş milyon belge tasnif edilmeyi bekliyor derlerdi. Süleymaniye kütüphanesinde 113 bin el yazması eser var ve daha matbu olanlar ve Anadolu’da diğer kütüphaneden bulunanlar hariç, biz istiyoruz ki bütün halkımız buna sahip çıksın, bunları okuyabilsin” dedi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Osmanlı bizim geçmişimizdir, her şeyden önce Osmanlıyı bilmek, tanımak anlamak zorundayız. Ondan sonra Osmanlı hakkında bir takım kanaatlere ulaşma hakkımız olur. Bilmeden, anlamadan, tanımadan bunu yapamayız. Normal olan budur; tanımak, bilmek, anlamak ve sevmek, benimsemek. Bunun tersi anormaldir. Geçmişimizle ilgili karikatür kültüründen daha derin bilgiye ihtiyacımız var. Her münevver, her aydın bireyin, Osmanlıcayı bilme zorunluluğu var. Osmanlıca öğrenmek zor bir iş değil ben biliyorum. Ama kolayda değil, Osmanlıca bir imparatorluk dili” diye konuştu.

Kastamonu’da 2. Dönem Osmanlı Türkçesi Kursu TamamlandıKastamonu’da 2. Dönem Osmanlı Türkçesi Kursu Tamamlandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler