HABER

Katar krizine yönelik Birleşik Arap Emirlikleri'nden kritik açıklama

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargash, Katar'a yönelik ablukanın yıllar boyunca devam edebileceğini söyledi ve Türkiye'nin Katar konusundaki tutumu hakkında konuştu. Gargash, "Türkiye'nin âkil olmasını ve çıkarlarına en çok hizmet edenin Katar'a yönelik girişilen eylem olduğunu anlamasını umuyoruz" diyen Arap bakan, Türkiye'nin şu anda Katar meselesinde ideolojik hedefleri ve milli çıkarları arasında dengede kalmaya çalıştığını ifade etti.

Gargash, Katar'ın politikalarının değiştirmemesi durumunda söz konusu ülkeye yönelik izolasyonun yıllar boyunca devam edebileceğini söylerken, arabuluculuk rolü için Kuveyt'in uygun olduğunu ifade etti.

"KARALAMA KAMPANYASI" SUÇLAMASI

Öte yandan Katar, kendisiyle tüm ilişkileri kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ı "karalama kampanyası" yürütmekle suçladı.

KATAR'DAN 4 ARAP ÜLKESİNE 'KARALAMA' SUÇLAMASI

Katar, kendisiyle tüm ilişkileri kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ı "karalama kampanyası" yürütmekle suçladı.

Katar hükümetinin iletişim ofisi direktörü Şeyh Saif Bin Ahmed, "Ülkemize yönelik abluka iki haftadır sürüyor ve bize abluka uygulayan ülkeler krizi çözmek için hiçbir formül önermedi" dedi. Bin Ahmed "Komşularımızın temeli olmayan bir propaganda kampanyasına zaman ve kaynak ayırmaları çok talihsiz. Abluka uygulayan ülkeler terörizmi bir karalama kampanyası olarak kullanıyor" dedi.

Katar, kendisiyle tüm ilişkileri kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ı "karalama kampanyası" yürütmekle suçladı.

Katar hükümetinin iletişim ofisi direktörü Şeyh Saif Bin Ahmed, "Ülkemize yönelik abluka iki haftadır sürüyor ve bize abluka uygulayan ülkeler krizi çözmek için hiçbir formül önermedi" dedi.

Bin Ahmed "Komşularımızın temeli olmayan bir propaganda kampanyasına zaman ve kaynak ayırmaları çok talihsiz. Abluka uygulayan ülkeler terörizmi bir karalama kampanyası olarak kullanıyor" dedi.

Katar krizinin olası ekonomik etkileri neler?

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır; Katar'ı "terörizme destek vermekle" suçlamış ve 5 Haziran'da bu ülke ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıklamıştı.

Bu ülkeleri daha sonra başka bazı ülkeler de izlemişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyir geçen hafta BBC'ye yaptığı açıklamada, Katar ile yaşanan diplomatik krizin çözümünün basit olduğunu ve bunun yolunun Doha yönetiminin "radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi" bırakmasından geçtiğini söylemişti.

El Cubeyir, "Bu krizin çözümünün basit olduğuna inanıyoruz. Kardeş Katar devletinin radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi, kışkırtıcı davranışları ve diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmeyi bırakması halinde bu kriz de çözülür" demişti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler