KADIN

Katı Yiyeceklere Başlama

Bebeğinizi katı yiyeceklere alıştırmadan önce en azından 4 veya 6 aylık olana kadar beklemeniz tavsiye ediliyor.

1. Bebeğinizin hazır olduğundan emin olun. Amerikan Pediatrik Akademisi, bebeğinizi katı yiyeceklere alıştırmadan önce en azından 4 veya 6 aylık olana kadar beklemenizi tavsiye ediyor. Bu zaman zaafında, bebeğiniz katı yiyeceklere hazır olduğunun işaretlerini göstermeye başlayacaktır. Destek olmadan dik oturmaya başlar, bazı küçük nesneleri tutup olabilir ve akşam yemeği tabağında ne olduğuyla oldukça fazla ilgilidir. Her bebek farklıdır: katı yiyeceklerle tanıştırmak için keyfi bir zamana karar vermeden önce, bebeğinizin katı yiyeceklere hazır olduğunun işaretlerini izlemek çok önemlidir.

2. Yavaşça ilerleyin, siz ve bebeğiniz, mutfak ile ilgili zevkin bütün bu yeni dünyasını keşfetmek için çok fazla zamana sahipsiniz. Başlamak için bebeğinize çok küçük miktarda yiyecek sunun ( yarım çay kaşığı veya biraz daha fazla). Bebeğinize çeyrek kupa veya bu kadar yiyecek verene kadar, bebeğinize teklif ettiğiniz miktarı yavaşça arttırın.

3. Bebeğinizin ilk yılı boyunca, ilk olarak anne sütü veya mama gelir. Yeterli süt miktarına sahip olması, emziriyorsanız, bebeğinizin ilk yılı boyunca en önemli yiyecekleri alması için katı yiyecekleri teklif etmeden önce bebeğinizi emzirin veya besleyin.

4. Bir tek en iyi --- katı kural--- yiyecek gelişme metodu yoktur. Bebeğinizin hoşlandıkları, hoşlanmadıkları, aleninizin alerjik / astım geçmişi ve zaman bebeğinize hangi yiyeceği teklif ettiğiniz üzerine büyük bir rol oynamaktır.

5. İşlerin biraz karışık olacağını umun. Bebeğinizi beslediğiniz yiyeceklerin çoğu, bebeğinizin elbiselerini ve yerlere dökülerek bitecek. Bu kaçınılmazdır, bu yüzden bebeğinizi uygun bir şekilde giydirin.

6. Her hafta sadece bir tane yeni yiyeceklerle tanıştırın. Yeni yiyecekler teklif etmek için en iyi zaman sabahtır. Bu, bebeğinizin isilik, burun akması, tıkanıklık, kulak iltihabı, mide rahatsızlığı veya bozulması gibi alerjik reaksiyonların işaretlerini gözlemlemenizi daha kolay hale getirecektir. Bu belirtiler ortaya çıkarsa, bebek bakım uzmanınızın mutlaka bunlardan haberdar olması gerekmektedir.

7. Bebeğinizin dışkısında değişiklik görmeye hazır olun. Bebeğinizin beslenmesine katı yiyecekler eklediğinizde, dışkısınınrenginde, kıvamında ve bebeğinizin bağırsak hareketleri sıklığında değişiklik göreceksiniz.Bebeğinize yedirdiğiniz yiyeceklere bağlı olarak bebeğinizin dışkısınınrenginin değişmesini görmeniz normaldir. Bebeğinizin dışkısında sindirilmemmiş yiyecek parçaları görmenizde normaldir.

8. Bebeklerin küçük bir mideye sahip olduklarını unutmayın ve üç büyük öğünden ziyade gün boyunca teklif ettiğiniz küçük miktarlarla, bebeğiniz için en iyi olanı yapın.

9. Bebeğinizin işaretlerini takip edin. Bebeğiniz bir yiyeceği yemekten hoşlanmıyorsa veya sadece aç değilse zorlamayın.

( Tekrardan emzirmeye dönmenizin veya süt vermenizin bebeğinize hiç bir zararı olmayacaktır ve bir kaç gün için katı yiyecekler vermeye ara verin.) Önemli olan yemek zamanını eğlenceli hale getirmektir.

10. Yemek vaktini sosyal bir olay haline getirin. Yemek vaktinde bebeğinize, ailesiyle birlikte oturmasına izin verin, böylelikle annesiyle birlikte sosyal bir ortamda yemek paylaşmaktan hoşlanmaya başlayabilir. Bebekler genellikle bu etkileşimi çok severler.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler