YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayhak Holding'de Arama Kararı Veren Mahkemenin Gerekçeleri...

- KAYNAK Holding'de arama kararı veren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği 4 sayfalık gerekçe açıkladı.  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar

- KAYNAK Holding'de arama kararı veren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği 4 sayfalık gerekçe açıkladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nun "terör örgütüne finansal destek sağlamak, örgütün propagandasını yapmak ve kara para aklamak" suçlarından yürüttüğü öğrenilen soruşturma kapsamında arama kararını Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği verdi.

1,5 YILLIK SÜREÇ ANLATILDI

Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimi, 4 sayfalık arama gerekçesinde, soruşturmanın 1,5 yıllık sürecine değindi. 26 Mart 2014 tarihinde Kaynak Holding'de yapılan ilk aramanın, Anadolu 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nce, "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçunun işlendiği iddiasıyla verildiği belirtilen kararda, o tarihte Kaynak Holding A.Ş. ile yakından irtibatlı olan 7 şirketteki tüm ticari belge ve bilgiye el konulduğu anlatıldı. Şirket avukatlarınca arama kararına itiraz edildiği belirtilen gerekçede, Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin arama kararını kaldırmasıyla, el konulan delillerin hukuken incelenemez duruma düşerek belgelerin iade edildiği dile getirildi.
Gerekçede, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, arama iznini kaldıran mahkeme kararının "hukuka aykırı" olduğunu düşünerek Yargıtay'a başvurduğu, Yargıtay 19. Ceza Dairesi'nin de Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin arama kararını kaldıran kararı bozduğu belirtildi.

"YASADIŞI FETHULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ..."

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı yazısında, Vergi Usul Kanunu'na muhalefetten arama ve el koyma kararının talep edildiğini belirten gerekçede, "Dosyanın içerisindeki bir kısım belge ve bilgilerden, ihbarda sözü edilen şirketlerin yasadışı Fethullah Terör Örgütü'nün mali finansmanını sağlayan şirketler olduğu iddia edildiği, iddiaların sadece Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçuyla sınırlı olmayıp genişletilmesi gerektiği anlaşılmıştır" denildi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANSAL DESTEK, KARA PARA AKLAMA İDDİALARI..."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nce yapılan araştırmalar sonucu Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na rapor gönderildiği ifade edilen kararda, "Yapılan ihbar ve istihbari araştırmalarda, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde tavsiye olarak Paralel Devlet Yapılanması (PDY/Fetullahçı Terör Örgütü Fetö) olarak kabul edilmiş, bu tavsiye üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla da bu yapılanmalar terör örgütü olarak kabul ve ilan edilen terör örgütüne şirketlerin finansal destek sağladıkları, himmet parası olarak gayriresmi toplanan paraların bu şirketlerden elde edilmiş gibi legal hale çevirdikten sonra yurtdışına transferleri yapılarak kara paranın aklanması yoluna gidildiği, buna ilişkin çok sayıda ihbarın yapıldığı gibi, gerek basın yayın organlarında gerek sosyal medyada görüşlerin ortaya konulduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

"MAKUL ŞÜPHENİN VAR OLDUĞU..."

Gerekçede ayrıca, "Kaynak Holding'e bağlı 22 adet şirkette terör örgütüne finansal destek sağlandığına dair kuvvetli suç şüphesinin mevcut olduğu, delillerin kaybedilme ihtimalinin mevcut olduğunun belirlendiğinden, arama ve el koyma kararı talep edilmiştir. Terör örgütüne finansman sağlamak suçunun işlendiğine ilişkin makul şüphenin var olduğu, aramanın zorunlu olduğu anlaşılmakla talebin kabulüne karar verilmiştir" denildi.
22 şirkette arama yapılmasına karar veren hakimlik, şirketlerde 1 hafta içinde gece ve gündüz arama yapılıp suç delili olabilecek belgelere el konulmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler