Tokat’ın Erbaa ilçesinde görev yapan psikolojik danışmanlar ile gönüllü gençlerden oluşan Her Şey Bir Düşle Başlar Gençlik Grubu’nun hazırladığı ‘Kayıp Düşler Sokağı’ adlı proje başarıyla tamamlandı.
Sokakta çalışan çocukların yaşadıkları sorunların tespit edilerek, ailelerine ve kendilerine yönelik uyum ve sosyalleşme çalışmalarından oluşan Ulusal Ajans ve Avrupa Komisyonu destekli projede, sokak çocuklarının risklerden korunması için özgüven geliştirme egzersizleri, kendilerini değerli hissedebilecekleri farklı yaşantılar ve yeteneklerinin ön plana çıkartılması için etkinlikler düzenlendi. Projenin finalinde duvar boyama faaliyeti yapan çocukların hem kendilerini resim yoluyla özgürce ifade etmeleri hem de kalıcı bir eser bırakmalarına destek sağlandı. 2012 yılının Nisan ayında başlayan projede sokakta çalışan çocuklar ve ailelerine yönelik seminer çalışmaları, sportif faaliyetler, resim kursu, duvar boyama çalışması ve doğa kampı gibi birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirildi.
Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü ve proje yasal temsilcisi İbrahim Özsoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocukların yerinin sokaklar değil ailelerine ait sıcak yuvalar olduğunu söyledi.
Sokakta çalışan her çocuğun ‘Kayıp Düşler Sokağı’nda kaybettiği hayallerini aradığını ve bir çocuğu kurtarmanın bir nesli kurtarmak anlamına geleceğini dile getiren Özsoy, "Projemizde yer alan gençlerimizin en büyük hayali hayatın ağır yükleri altında ezilen, yaşıtları gibi oyun oynamak yerine para kazanmak zorunda kalan, rüyalarını boya sandığının içinde kaybeden sokaklarımızın minik kahramanları ile yakından tanışmak, onları dinlemek ve hayatlarına bir pencere açmaktı. Bu hayalin peşinden koştuk ve 'çocuklarımızın düşleri sokakta yok olmasın' diye sokakta çalışan çocuklara ve ailelerine elimizi uzattık. Aile içi iletişim, ergenlik, risk faktörleri ve yaşamsal baş etme becerileri konusunda aileler ve gençler, proje kapsamında yapılan seminerler ve yaratıcı drama etkinlikleri ile desteklendi.” diye konuştu.
Proje ekibinde yer alan Sacit Uslu ise “Gençlerle yapılacak her faaliyeti yaratıcı drama etkinlikleri ile destekleyerek, daha eğlenceli ve pozitif bir ortam oluşturmak istedik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum.” dedi.
Proje koçu Sümeyra Güler Özsoy da “İlçemiz için çok büyük bir kazanım olan bu proje ile hayatlarının hiçbir safhasında Erbaa’nın dışına çıkmamış gençlerle Ünye Çınarsuyu Tesisleri’nde mükemmel bir doğa kampı gerçekleştirdik. Orada sadece hedef kitlemiz için değil, proje ekibini temsil eden ‘Her Şey Bir Düşle Başlar’ grubu için de tarifsiz bir paylaşım yaşandı. Kamptaki esaslarımız arasında sahip olduğumuz şeyler için şükretmek, hayata dair olumlu bakış açısı kazanmak, çalışmak ve özellikle kitap okumak için motive edici drama çalışmaları yapıldı. Doğayı gözlemlerken içe bakış yöntemi kullanıldı ve resim yoluyla kendisini ifade edecek olan gençlerimize doğal gözlem fırsatı verildi.” şeklinde konuştu.
Özsoy, bize küçük bir ilçede yaşanabilecek çok büyük fırsatlar sunan Ulusal Ajans yetkililerine, proje hibesini sağlayan Avrupa Komisyonu’na ve projemizin uygulanmasında emeği geçen tüm ekip üyelerine gönülden teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz