ANKARA (İHA) - Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum olduğu 'Kayıp Trilyon' davası kitap haline getiriliyor. Erbakan'ın yakın kurmaylarından Şevket Kazan, Erbakan'ı son dönemde en çok zorlayan 'Kayıp Trilyon' davasının tüm bilinmeyen yönlerini önümüzdeki günlerde kaleme almaya başlayacağı kitabında gün ışığına çıkarmaya hazırlanıyor. "Erbakan hocamızın siyaset hayatında başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" diyen Kazan, birilerinin Erbakan'ı siyasetten silmek istediğini ancak başaramadığını öne sürdü.
Erbakan'ın yakın kurmayı Şevket Kazan, Erbakan'ın 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı 'Kayıp Trilyon' davasını kitap haline getirecek. "Hocamızın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi" diyen Kazan, siyasi hayatı boyunca Erbakan'ın kurduğu Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin kapatıldığını hatırlattı. Erbakan'ın Bingöl'de yaptığı konuşma nedeniyle siyasi yasaklı hale geldiğini belirten Kazan, Erbakan'ın 1969 yılında başlayan ve 2006 yılına kadar süren 37 senelik zaman zarfında 10 seneyi siyasi yasaklı olarak geçirdiğini kaydetti.
Birilerinin Erbakan'ı siyasetten silmek istediğini ancak başaramadığını ileri süren Kazan, "Bir insanın siyasi hayatının sona ermesi için ne yapmak lazım? Anayasa'yı açıyorsunuz. Siyasi Partiler Kanunu'na bakıyorsunuz. Yüz kızartıcı suçtan mahkum olunması halinde siyasi hayatın biteceği belirtiliyor. Refah Partisi kapatıldıktan sonra Erbakan ve RP il başkanları hakkında açılan davanın aslında RP'nin kapatılması için açılan davanın başka türü olduğunu söyleyen Kazan, 'Kayıp Trilyon' davasının yargılama hatalarıyla dolu olduğunu iddia etti.
Kamuoyunun davayla ilgili ayrıntıları ve gerçekleri bilmediğini belirten Şevket Kazan, 1997 yılında RP'nin 6 ay iktidar, 6 ay muhalefette olduğunu, bu yıl içinde 896 milyar lira genel merkez ve teşkilatların harcama yaptığını ifade etti. Aynı yıl DYP'nin 1.5 trilyon, ANAP'ın 1.3 trilyon lira harcadığını ve bu iki partinin hesaplarının Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandığını dile getiren Kazan, RP'nin yılın başında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması nedeniyle hesap defterlerin Maliye tarafından incelendiğini söyledi.
'Kayıp Trilyon' davasında kararın 2'ye 1 oyla alındığını, muhalif üyenin muhalefet şerhinin 115 sayfa olduğunu anlatan Kazan, bunu karşın kararın 60 sayfa olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Kazan, "Bu kararda öyle hatalar yapılmıştır ki, bunların ortaya çıkması lazım. Bu nedenle, bu yargılama hakkında kitap yazıyorum. Tüm belgeleri bu kitaba koyacağım. Öyle belgeler koyacağım ki çok daha çarpıcı bir kitap olacak" diye konuştu.