YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıt dışı çalışma ile mücadele

Malatya’da kayıt dışı çalışma ile ilgili denetimlerin sıklaştırıldığı ve son 2 ayda 264 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü bildirildi.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunabilmesi amacıyla kayıt dışı çalışmaların tespit edilerek kayıt altına alınması ve işverenlerin bilgilendirilmesi çalışmaları artarak devam etmektedir.

Malatya’da kayıt dışı çalışma ile ilgili denetimlerin sıklaştırıldığı ve son 2 ayda 264 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü bildirildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunabilmesi amacıyla kayıt dışı çalışmaların tespit edilerek kayıt altına alınması ve işverenlerin bilgilendirilmesi çalışmaları artarak devam etmektedir. Kayıtlı çalışma sadece çalışanı değil aynı zamanda işvereni de korumaktadır.
Müdürlüğümüz özellikle etkin rehberlik, bilgilendirme ve denetim kapsamında iş yeri ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kayıt dışı çalışmanın tespitinde yerinde denetimin yanı sıra kurumsal veri paylaşımı da büyük önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.
Geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarında il ve ilçe merkezlerinde 20 Sosyal Güvenlik Denetmeni başta olmak üzere kayıtlı istihdam konusunda uzman diğer 5 personel dahil 25 personel ile birlikte sahadaki çalışmalara hız verildiğinin bildirildiği açıklamada, “Bu kapsamda, 91 adet kamu kurumu, 195 adet iş yeri ziyaret edilmiş, bilgilendirme kapsamında 264 kişi ile yüz yüze görüşülerek kayıtlı çalışmanın önemi ve bu kurumların yükümlülükleri hatırlatılmıştır.” şeklinde bilgiler verildi.
Etkin ve rehberlik çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceği ifade edilip, “İş verenlerin çalışanların sosyal güvenlik haklarının sağlanması ve ileride telafisi mümkün olmayan idari para cezalarına maruz kalmamaları, ayrıca teşviklerden yararlanmaya devam edebilmeleri için çalıştıracakları kişileri yasal süresinde kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler