Ordu'nun Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, 4 ayrı bölümde eğitim veren Özel İz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, Atatürk Mahallesi Devlet Sahil Yolu üzerinde Özel İz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, Özel İz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Nedim Doğan, Kurucu Müdür Temel Türkeli ve kurum öğretmenlerinin eşlik ettiği ziyarette Kaymakam Demir, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin çalışmalarını inceleyerek kurum hakkında bilgi aldı.
Kurucu Müdür Temel Türkeli “Zihinsel engelliler başta olmak üzere, bedensel engelliler, otistik yani gelişimsel bozukluk olmak üzere 4 ayrı bölümde eğitim yapıyoruz. Şu anda açık olan bölümlerimiz için kadromuz tam, 84 civarında öğrencimiz, 6 eğitim görevlimiz var. Öğrencilerimizi ilk önce ücretsiz olarak grup çalışmalarına alıyoruz, devletten de almıyoruz. Bu kurumumuzca yapılan bir etkinlik. Bununla birlikte ücretli olarak öğretmenlerimiz tarafından bireysel dersler yapıyor. Çocuklarımız Rehberlik Araştırma tarafından grup çalışmaları da yapıyor. Şu anda toplam 84 öğrencimiz 6 tane eğitim görevlimiz var.” şeklinde bilgi verdi.
"ÖZEL EĞİTİM, HEM GÜÇTÜR, HEM GEÇTİR"
Zihinsel Engelli Sınıf Öğretmeni Nurten Duman, kendilerine getirilen engelli çocukların yüzde 98 oranda istenilen verimi aldıklarını söyleyerek “Verim alınamayanlar yüzde 1 ya da 2 civarındadır. Özel eğitim adı üstünde, hem geçtir, hem güçtür. Çocuk üzerinde rehabilitasyon açısından karşılığını almaktayız. Ara sınıflarda Türkçe ve matematik dersinde akranlarının gerisinde kalan öğrencilere telafi dersleri vermekteyiz ve çocuk bir hatta iki sene içerisinde akranlarının seviyesine gelebilmektedir. Burada tabii ki çocuğun zihinsel yetenekleri çok önemli, tam arkadaşlarının seviyesine gelemeseler bile, ilköğretim okulunu bitirebilecek seviyeye gelmektedirler.” diye konuştu.
Kaymakamı Demir de şunları söyledi: “Kimin engelli olduğu bilinmez, ama engelli tabirini de kullanmak istemiyorum. Çocuklarımızın eğitim öğretimle ilgili faaliyetlerini yerinde görmek istedik. Eğitim ordusundaki arkadaşlarımız hizmetlerini burada devam ettiriyorlar. Çocuklarımızın ciddi manada topluma ait hayatlarında kendi ayaklarının üzerinde durmaları için böyle bir mesafe katletmeleri beni fazlasıyla memnun etti. Ailelere buradan çocuklarımızı bu tür yerlere getirerek eğitimlerini aldırmaları çağrısı yapıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konuda rehberliği var, ondan istifade etsinler. Sosyal hayatta ayakta kalmak çok güzel bir olaydır. Onların ayakta kalmaları bizim sevincimizdir.”
Ailede iken konuşamayan minik Atalay’ın rehabilitasyon çalışmaları sonunda konuşmayı öğrenmesi ve kameralar önünde annesine “Ben annemi çok seviyorum. Allah anneme, babama, babaanneme, anneanneme ve dedelerime yardım etsin” demesi ziyaretçileri duygulandırdı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz