Türk Dil Kurumu tarafından sunulan bilgiler, Türkçe yazım ve imla kurallarına yönelik olan detayların öğrenilmesi bakımından önem taşır. Buna ek olarak TDK'nin belirli dönemlerde sözcüklerin doğru yazılışlarıyla ilgili olarak güncelleme yapabildiği bilinir. Yakın zaman yapılan değişiklikler de kayyım sözcüğünün doğru yazılışı gibi konuların gündeme taşınmasını sağlamıştır. Bu nedenle Türk Dil Kurumu çevrim içi sözlüğünde yer alan güncel bilgiler çerçevesinde bu sözcüğün ikinci hecesinde hangi sesin kullanılması gerektiği açıklanmalıdır.
TDK tarafından yakın zamanda yapılan değişikliklere göre belli başlı kelimelerin doğru yazılışlarının güncellendiği bilinir. Bu sözcükler arasında birleşik kelimelerin yanı sıra yabancı kökenli ifadelerin de yer aldığı görülür. Dolayısıyla özellikle Arapça kökenli kelimelerin Türkçe yazım kurallarına uygun olan güncel yazılışlarının sıklıkla araştırıldığı söylenebilir. Söz edilen sözcükler arasında yer alan kayyım da günlük yaşamda farklı bağlamlarda kullanılan bir ifadedir.
Arapça kökenli bir isim sözcüğü olan kayyim, zaman içerisinde kayyum olarak Türkçeye ödünçlenmiştir. Dolayısıyla pek çok kişi bu sözcüğün kayyım olarak yazılması gerektiğini bilir. Ancak Türk Dil Kurumu tarafından açıklanan güncel bilgilere göre bu sözcüğün doğru yazılışı u sesiyle değil ı harfiyle olmalıdır. Yani Türkçe yazım kurallarına uygun olan kayyım yazımı, bu sözcüğün ikinci sesleminde "ı" harfi kullanılacak şekildedir. Eskimiş anlamı cami hademesi olan ve temel anlamıyla hukuk terimi olarak kullanılan kayyımın doğru ve yanlış yazılışları aşağıdaki gibidir:
Arapçada kayyim şeklinde yazılan ve Türkçeye kayyum olarak ödünçlenen sözcüğün yazılışı yakın zamanda TDK tarafından güncellenmiştir. İncelenen bu Arapça kökenli kelimenin yazım kuralları ihlal edilmeden kullanılması için ikinci hecesinde "ı" sesini içermesi gerekir. Kayyım TDK tarafından yapılan son açıklamalara göre kayyım doğru yazılışı u harfiyle değil, ı sesiyledir. Bu bilgilerin yanı sıra kayyım sözcüğünün hukuk alanına özgü bir terim olduğu hatırlatılmalıdır. Söz edilen sözcüğün belli bir işin yapılması veya belli bir malın yönetilmesi amacıyla görevlendirilen kimse anlamına geldiği söylenebilir. Yazılı dildeki güncel kullanımı ile tanımı hakkında bilgi sunulan bu Arapça kökenli kelimenin yer aldığı örnek cümleler şu şekildedir: