Adana'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp İzmir'den 2 kişiyi KCK tehdidi ile 40 bin TL, dolandıran 4 kişi yakalandı.
İddiaya göre, Adana'dan İzmir'de yaşayan emekli memur emeklisi C.A.'yı (52) telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi, "Hesabınızdan ve kredi kartlarınızdan KCK'ya para aktarılıyor. Terör örgütü senin adını kullanılarak finanse ediliyor. Bu durumu çözmemiz için bize para aktarman gerekiyor. Aksi takdirde terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan ceza alacaksın. Ama bize para yatırırsan biz bu sorunu çözeriz ve paran da devlet güvencesinde olacak. Paranı iş bitince sana geri vereceğiz"
dedi. Paniğe kapılan emekli memur C.A., kendisine verilen banka hesabına 19 bin TL yatırdı. Paranın bankanın Adana'daki 5 Ocak şubesine yatırıldığını haber alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri banka çevresinde önlem alarak beklemeye başladı. Polis, parayı çekmek için gelen Mehmet E. (21) ve Hasan G.'yi (28) gözaltına aldı.
Yine Adana'dan bir kişi İzmir'de yaşayan ve bir kamu kuruluşunda çalıştığı öğrenilen A.Ö.'yü arayarak (57) hesabından ve kredi kartından KCK'ya para aktarıldığını söyleyerek, "Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan ceza alacaksınız. Ama bize para yatırırsanız sorunu çözeriz" dedi. Bunun üzerine A.Ö., kendisini telefonla arayan kişinin verdiği hesaba 21 bin TL yatırdı. Parayı çekmek için bankanın Adana'daki Abidinpaşa şubesine giden İzzet H. (20) ve Yakup B. (26) burada önlem alan polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 4 zanlı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz