HABER

Kedi kumu nasıl değiştirilir? Kedi kumu kaç günde bir değiştirilmeli?

Kediler hijyene ve temizliğe düşkündür. Bu yüzden kedi kumu seçimi ve kullanımında bazı unsurlara dikkat edilmelidir. Hem kedi sahibinin hem de kedinin sağlığının korunması için kaliteli seçilmesi gereken kedi kumlarının belirli aralıklarla temizlenmesi de önem arz eder. Peki, kedi kumu nasıl değiştirilir? Kedi kumu kaç günde bir değiştirilmeli?

Kedi kumu nasıl değiştirilir? Kedi kumu kaç günde bir değiştirilmeli?

Kedi kumları, kurallara uygun bir şekilde kullanıldığında sağlık, hijyen ve rahatlık bakımından kedilere ve kedi bakanlara oldukça kolaylık sağlayan bir üründür. Ev ortamında bakılan kediler çok nadir dışarı çıkarlar, dışarı çıksalar bile tuvalet ihtiyaçlarını giderme alışkanlıkları farklılık gösterebilir. Bu sebeple ev ortamındaki kediler için kedi kumu kullanımı son derece önemlidir.

Kedi kumu kaç günde bir değiştirilmeli?

Kedi kumunun kullanımında hijyene dikkat etmek, kedinin sağlığı ve konforu açısından son derece öneme sahiptir. Kedi kumunun belirli aralıklarla temizlenmesi ve değiştirilmesi, kedinin güvenle tuvalet ihtiyacını giderebileceği sağlıklı bir ortam sağlar. Bu noktada tercih edilen kedi kumunun türü, temizleme aralığını belirleyebilir.

Örneğin, topaklanma özelliği bulunan kedi kumları genellikle daha uzun süre dayanır. Bu kum kullanımında her gün topaklanmış kumu ve katı dışkıyı almak yeterlidir. Topaklanmayan kedi kumları ise daha sık aralıklarla temizlenmelidir. Kumun haftada 1 gün tamamen temizlenmesi ve yeni kum ilave edilmesi gerekir. Ayrıca kedinin kabız ya da ishal olması, kedinin asidik idrar yapması gibi faktörler de günlük olarak kedi kumu değişimi yapılmasını gerektirir.

Kedi kumu değiştirilmezse ne olur?

Kedi kumu değiştirilmediği takdirde hem kedi için hem de ev halkının sağlığını etkileyecek kötü durumlar oluşabilmektedir.

Kedi kumu nasıl değiştirilir?

Kedi kumu değiştirme işlemi, yalnızca kepçe temizliği ile sona ermez. Devamlı olarak üstüne kum eklemek yerine 2 haftada bir, kum kabının yıkanması tavsiye edilir.

Kum kabı temizliğinde sıcak su ve yumuşak sabun tercih edilmelidir. Kesinlikle kimyasal ürün kullanılmamalıdır. Kimyasal ürünler kedi dostlarımızın sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Kedi kumu kaba dökülürken her zaman orantılı bir biçimde doldurulmalıdır. Kum kabının sonuna kadar doldurulması hem gereksiz masraf olur hem de kedinin kullanımını zorlaştırır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler