İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde oldu bittiye getirilerek bir bölümü kapatılan ve yerine öğretmenevi açılan Kemalpaşa İmam Hatip Lisesi, eski günlerine dönmek istiyor. Katsayı engeli ve kara propaganda sonucunda öğrenci sayısı bin 500'lerden 80'lere kadar düşen lisenin ikinci bloğu, 14 Kasım 2000 tarihinde valilik oluruyla öğretmenevine dönüştürüldü. 23 yıl boyunca yatılı imam hatip lisesi olarak hizmet veren bina, bir anda kaderine terkedildi. Diğer bölümü de ikiye bölünerek, Halk Eğitim merkezi olarak kullanılmaya başladı. Üçte birlik kısmına adeta hapsedilen okulun talihi, imam hatiplere iade-i itibar yapılmasıyla değişti. İki yıl içinde 300'lere çıkan öğrenci sayısı, orta bölümlerin de açılmasıyla 650'lere ulaştı. Mesleki eğitim yapılan okullarda ikili eğitim uygulanamayacağı söylenmesine rağmen talep fazlalığı sebebiyle okul, derslik yetersizliğinden ikili öğretime geçti.
Eski binalarını geri isteyen okul yönetimi, İzmir Valiliği'ne başvurdu. Valilik, müfettiş raporuyla 300 bin lira zarar ettiği tespit edilen öğretmenevinin 2 Ekim 2012 tarihinde başka yere taşınması ve binanın okula tekrar tahsisine karar verdi ancak bu, bir türlü yerine getirilmedi. Gerekçe olarak ise öğretmenevinin taşınması için gösterilen adresin, eski askerlik şubesi binası olması gösterildi. Askerlik şubesi binasının müze olmasını isteyenler, öğretmenevinin yerinde kalması için imza kampanyası başlattı. Bu duruma tepki gösteren okulun ilk müdürlerinden Hadi Ceyhun, ondan sonra göreve gelen Eşref Şentürk, Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Kaya, öğrenci velilerinden Ümran Üstündağ ve Halil Çakmak, yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi. Mağduriyetlerini dile getiren veliler, "Öncelikle bu okul binası bizim elimizden alındı. Din eğitimi verilen bir okulun bahçesine, alkol içilen bir yer koyuldu. Bu şekilde devlet, sadece bu yıl 300 bin lira zarara uğratıldı. Buna rağmen biz diğer tartışmaların içine girmek istemiyoruz. İstediğimiz tek şey, öğretmenevinin başka bir yere ivedilikle taşınmasıdır." dedi.
5. sınıfa giden 10 yaşındaki bir çocuğun, dersten saat 19.30'da çıkmasının kabul edilebilecek bir yanı bulunmadığını aktaran Okul Aile Birliği Başkanı Kaya ise, "Bu yüzden 20 çocuk kaydını sildirdi. Oysa eski okulumuz da bize tahsis edilmiş olsaydı öğrenci sayımız 650 değil, bin 500 olacaktı. Maalesef bizi engelleyenlerin birçoğu, ilçede belirli makamlarda oturan öğretmen kökenli ve ideolojik yapıdaki insanlardır." şeklinde konuştu.
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç imzalı söz konusu tahsis yazısı şöyle: "İlimiz Kemalpaşa ilçesinde bulunan imam hatip lisesi bahçesinde faaliyetini sürdürmekte olan Kemalpaşa Öğretmenevi'nin imam hatip lisesine tahsis edilmesinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen askerlik şubesi binasının da restore edilerek öğretmenevi olarak açılması uygun görülmektedir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz