YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'kemerix'le Yapılar Daha Da Sağlam

Türkiye'de çelik beton donatısı alanında üretim yapan Kemerli Metal, ürettiği 'Kemerix' marka ürünle fabrika...

'kemerix'le Yapılar Daha Da Sağlam

Türkiye'de çelik beton donatısı alanında üretim yapan Kemerli Metal, ürettiği 'Kemerix' marka ürünle fabrika inşaatlarından, saha zeminlerine, otoparklardan, tünellere, köprü ve viyadüklerden, barajlara, hatta kurşun geçirmez atış poligonları yapımına kadar her alanda uygulanabilen bir hizmet sağladı.

Alt yapı inşasında alışılmış yöntem olarak bilinen çelik hasır ile zeminin oluşturulmasının dışına çıkarak çelik beton donatısı 'Kemerix' ile maliyet, zaman, mukavemet, kullanım kolaylığı gibi birçok avantaj sağlayan firma, katma değerli bu ürünün üretimine 2009 yılında başladı. Bu ürünle her geçen gün müşteri portföyünü artırmaya devam ettiklerini ifade eden Kemerli Metal Çelik Mobilya Malzemeleri Makine Sanayi Şirketi sahibi Arif Budak, yeni ürünleri 'Kemerix'in sağladığı avantajlar, kullanım alanları ve yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.

Köylerde kerpiç evlerin inşasında daha sağlam olsun diye çamurun içine saman katıldığını hatırlatan Arif Budak, ''Biz de modern yapılara daha sağlam olsun diye harcına 'Kemerix' katın diyoruz. Aslında geçmişten beri var olan bir uygulamanın daha teknolojik halini sunuyoruz. Öz sermaye ile kurulan fabrikamızda bu yıl yatırımlara giderek kapasite artışı sağlamayı planlıyoruz. Ürünümüz, beton uygulaması başlamadan önce torbalar halinde betona ilave ediliyor. Beton çelik donatısı, kullanılan beton içerisine homojen dağılma özelliğine sahip olduğundan, hem çatlaksız daha sağlam bir yapı ortaya çıkıyor hem de çelik hasır kullanımına göre daha az vakit alarak kolaylık sağlıyor. Ayrıca 'Kemerix' katkılı beton donatılarında, uygulama alanlarında döşeme kalınlıkları azaltılabiliyor.Çift sıra çelik hasır ilaveli betona göre de yaklaşık yüzde 20 daha ekonomik olduğundan, kullanıcıya bu yönden de kar sağlamış oluyor'' dedi.

Kemerix'in, kullanım alanında zeminin esneme kabiliyetini artırarak, zeminde oluşabilecek oturmalara karşı çok daha kuvvetli direnç sağlama özelliği ile saha zeminlerinde, yol, asfalt gibi alanlarda tercih edildiğini bildiren Budak, ''Zeminin enerji yutma kapasitesini artırarak yapıyı daha uzun ömürlü hale getiriyor. Ürünümüz özellikle ağır sanayiye sahip hassasiyet içerikli fabrika ve üretim tesislerinde de yüzey tozmalarına karşın da etkin yüzey oluşturarak bu alanda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Çelik beton donatısı ürünümüz fabrika, depo, spor alanları, akaryakıt istasyonları, havaalanı pistleri, otopark zeminleri, yükleme ve boşaltma alanları, beton yollar, liman, tershane, çok amaçlı soğuk hava depoları, tünel inşaat sistemleri, barajlar, demiryolu ve köprü gibi yapıların inşasında ve onarımlarında yoğun şekilde kullanılıyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ama saydığımız alanların çoğunun ortak noktası ağır ve değişken trafik yüklerine maruz kalmaları. Bunların yanı sıra askeri alanda atış poligonları, askeri mevziler, karakol inşaatları gibi alanlarda da çalışmalarımız var. Kurşun geçirmeme özelliğine sahip olan Kemerix'li donatılar, bu tarz özel alanlar için de tercih sebebi oluyor'' ifadelerini kullandı.

Firma sahibi Arif Budak, firmanın Kayseri OSB'de 7 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 23 bin metrekare alanda üretim yaptığını, şu anda 55 çalışanları olduğunu belirterek, ''Bu rakamı bir ay içerisinde 60'a çıkaracağız. İnşaat sektörüne yönelik beton donatısı için çelik tel olan Kemerix'in üretimine 2009 yılında başladık. Onun öncesinde 2008'den beri mobilya sektörüne yönelik 'Form' markalı zımba teli üretiyoruz. Zımba telinde yıllık yaklaşık 4 bin 200 ton üretim kapasitemiz var. Kayseri, Gaziantep, Eskişehir, İzmir, İnegöl, Ankara, Samsun, Bursa, Adana, Hatay gibi illerde temsilciliklerimiz var. Bunları da zaman içerisinde bayiliklere dönüştürme düşüncemiz devam ediyor. Talep doğrultusunda beton donatısı ürünümüzü fason da üretebiliyoruz'' diye konuştu.

Budak, ''Ürünümüzü daha bilinir hale getirerek pazar payımızı artırmayı istiyoruz.Bu yıl da yüzde 20 oranında bir büyüme düşünüyoruz. Asıl amacımız Kemerix gibi yerli bir üretimi ihracata açarak tüm dünyaya tanıtıp marka haline gelmek. İhracatta ilk aşamada İran, Irak ve Rusya, Azerbeycan gibi ülkelerin ardından Avrupa ülkelerine de açılmayı planlıyoruz. Firma olarak geçen yıl hedeflerimizin üzerine çıkarak Kemerix'de üretim miktarı ve ciro anlamında yüzde 30'luk bir büyüme kaydettik. Biz piyasadaki talepler doğrultusunda yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. İlk aşamada ek tesis yatırımına gideceğiz. Tamamı yerli olan makine parkurumuza 2 yıl içerisinde kapasite artışı için ithal makine getirtiyoruz. Bu yatırımımız yaklaşık 500 bin avro gibi bir bütçeye sahip. Yatırımımızın faaliyete geçmesiyle kapasitemizi iki katına çıkararak yıllık yaklaşık bin 800 ton üretime ulaşacağız. Şu anda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) destek almak için de bir proje hazırlıyoruz. Bu yatırımlarımızla maliyetlerimizde de ciddi anlamda düşüş olacak. İstihdama da tabi katkı sağlayacağız'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler