Dr. Dündar, yaptığı açıklamada, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın (KKKA) keneden insana bulaştığını ve nisan ile eylül ayları arasında görülen tehlikeli bir hastalık olduğunu söyledi.
Söz konusu hastalıkla ilgili bazı tedbirler aldıklarını ve ayrıca konuyla ilgili vatandaşların bilgilenmesi için çalışma başlattıklarını da ifade eden Dündar, şunları kaydetti:
''KKKA hastalığı ile ilgili Sağlık İl Müdürlüğümüzde gerekli tedbirler alınmış, bu kapsamda sağlık personelinin eğitimleri başlamıştır. Hastalığın en çok etkilediği kırsal bölgelerde halka eğitim ve konferanslar verilmesi için de hazırlıklar yapılmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili afiş ve broşür dağıtımına da başlanacaktır. Bunun dışında İl Müftülüğü, Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanlığı, Mahalli İdareler Müdürlüğü ve basın yayın kuruluşlarına hastalıkla ilgili uyarıcı mahiyette yazılar gönderilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içinde öğretmen ve öğrencilere de bilgilendirme yapılacaktır. Halkımızın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndan korunma tedbirlerine uymaları son derece önemlidir.''
Hastalığın genellikle insanlara kene tutunması ve kenelerin çıplak elle toplanması ya da ezilmesi ile bulaştığını vurgulayan Dündar, ''Hastalığa yakalanan kişilerin kan ve vücut sıvılarına çıplak elle dokunulmamalı. Keneler uçmaz, zıplamaz, yerden tırmanarak çıkar. Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanlarına giden vatandaşlar dönüşte vücutta kene olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Bu tip durumlar karşı karşıya kalanlar ise en yakın sağlık kuruluşundan yardım almalıdır'' dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz