AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin pantolon, gömlek satarak uluslararası alanlarda rekabetini sürdüremeyeceğini, iş adamlarının ve girişimcilerin markalarını oluşturarak patent alması gerektiğini söyledi.
Kırklareli Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen Kent Ekonomileri Forumu’nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, önümüzdeki 10 yıl içinde iş adamları ve girişimcilerden beklentilerinin şimdiye kadar alışık olduğu şekilde üretimlerini sürdürmek olmadığını ifade ederek, “Türkiye pantolon, gömlek satarak uluslararası alanlarda rekabetini sürdüremez. Tekstil ve herhangi bir sektörde Türkiye’nin mutlaka markalarını üretmesi lazım. Türkiye’nin patentlerini geliştirmesi lazım. Türkiye’nin AR-GE’ye büyük pay ayırarak ileri teknoloji ürünlerini uluslararası alanda satabilir hale gelmesi lazım. Türkiye’nin üst müteşebbislerinden temel beklentimiz budur. Alıştıkları seviyede durmak değil. Onların mutlaka ileri doğru koşması, ilerlemesi lazım. Türkiye ekonomisi 2002-2012 yılları arasında ciddi bir atılım gerçekleştirmiştir. Eski Türkiye’nin içe kapanık, korkak, ürkek, çok fazla reform yanlısı olmayan o alışkanlıkları siyaset alanını ne kadar daralttıysa, aynı şekilde ekonomi alanını da o kadar daraltmıştır” dedi.
“ESKİ TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER, DEVLETİN KAYNAKLARI İLE ELİNİ SICAK SUDAN SOĞUK SUYA SOKMADAN BÜYÜK BİR ZENGİNLİĞİ PAYLAŞTILAR”
Kurtulmuş, “Eski Türkiye'yi yönetenler, devletin kaynakları ile elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan büyük bir zenginliği paylaştılar. Bu ekonomik reformları, siyasi reformları iç içe geçtiğimiz 10 yıllık süreçte ve Türkiye bu ekonomik kalkınmayı Anadolu’ya, Trakya’ya yaygınlaştırmayı başarabildi” diye konuştu.
Türkiye siyasetinin zaman zaman önünün bir takım olağanüstü dönemlerle askeri müdahalelerle kesilmesinin arkasında sadece askeri müdahale yapanların rolü olmadığının altını çizen Kurtulmuş, “Türkiye ekonomisinin kaymağını yiyen bir avuç azınlığın, bir avuç seçkinin, elidin Türkiye’de devlet kaynaklarından beslenerek zenginleşme hikayesi var. Eski Türkiye'yi yönetenler, devletin kaynakları ile elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan büyük bir zenginliği paylaştılar. Bu ekonomik reformları, siyasi reformları iç içe geçtiğimiz 10 yıllık süreçte ve Türkiye bu ekonomik kalkınmayı Anadolu’ya, Trakya’ya yaygınlaştırmayı başarabildi. Türkiye’nin 2 bin dolardan milli gelir seviyesi 10 bin dolara çıkmıştır. Bu büyük bir başarıdır. Türkiye’de enflasyon oranları 300’lü hanelerden belli bir seviyeye düşmüştür. Bundan sonra da çift rakamlı hanelerin altında olacaktır. Türkiye’de enflasyon oranlarıyla birlikte faiz oranları, ayrıca gayri safi mili hasıladaki kamu borç oranlarında ciddi bir iyileşme ortaya çıkmıştır. Türkiye, 2002- 2012 yılları arasında makro istikrarını sağlamayı başarmış ve Türkiye ekonomideki gücünü geliştirmeyi, kalkınmayı, rakamsal olarak büyümeyi de sağlamıştır. Ekonomik kriz şartlarına rağmen Türkiye bu sene de yüzden 2,2 seviyesinde kalkınmayı başardı. Ekonomik krizden mümkün olduğu kadar az etkilendik. Bütün bunlar yetmez. Şimdi 2023’e kadar olan önümüzdeki 10 yıllık süreçte bu makro ekonomik başarıları mikro başarılarla taçlandıracağız. Sadece makro rakamlar değil, aynı zamanda üretim değerleri. Kırklareli üretecek. Fabrikalar, tarımsal tesislerimiz, süt işleme tesislerimiz istihdamı genişleteceğiz. Sınır aşan sinerji koridorlarıyla Kırklareli’nin ekonomik gücü sadece buralarla kısıtlı kalmayacak. Önümüzdeki 10 yıl bu çerçevede Türkiye’nin yeni bir ruhla yeniden ekonomide ciddi bir canlanma üretim eksenli güçlenme dönemi olacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin pantolon, gömlek satarak uluslararası alanlarda...
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz