Bursa Kent Konseyi (BKK) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çevre Çalışma Grubu, ‘Suyun Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel düzenledi.
Tayyare Kültür Merkezi’ndeki (TKM) toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin, Bursa Kent Konseyi’nin demokratik bir platform olduğunu ve kenti ilgilendiren her konunun konuşulduğunu söyledi. Şahin, “Bursa Kent Konseyi olarak gönüllü ve katılımcılarımızla Türkiye’ye örnek işler yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olarak 43 ayda yaklaşık 5 bin etkinlik yaptık. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Bursa Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık, mermer ocaklarının su kaynaklarını kirlettiğini söyledi. Bursa’da gerçekleşen çevre kirliliklerini sunum eşliğinde anlatan Sarıbıyık, şunları söyledi: “ÇED raporu alınmadan açılan taş ve mermer ocakları maalesef doğal su kaynaklarımızı ve dolayısıyla barajlarımızı kirletiyor. Bursa ve çevresinde ÇED raporu olmadan kesinlikle hiçbir tesisin kurulmasına izin verilmemelidir. Doğancı Barajı üst kotlarında krom madeni çıkarılması için binlerce çam ağacı yok edilmiştir.”
Panelde söz alan Araştırmacı-Tarihçi Erhan Yıldızalp ise Bursa’nın tarihinde yer alan su kaynakları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Bursa’nın ilk doğal su kaynaklarının sırasıyla Atana, Pınarbaşı ve Terkoz suları olduğunu söyleyen Yıldızalp, 1885 yılından itibaren su kaynakları için toplama depoları yapıldığını anlattı. Doç. Dr. Ali Vardar ise yenilenebilir enerji, temiz enerji, su ve rüzgar enerjisi konularında bilgiler verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz