YURTHABER

Düzce
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıbrıs Gazisi merhum Şükrü Tandoğan'ın anısına düzenlenen bisiklet turu ekibi Düzce'ye ulaştı

Kıbrıs Gazisi merhum Şükrü Tandoğan'ın anısına düzenlenen bisiklet turu ekibi Düzce'ye ulaştı

KKTC'nin kuruluşunun 37'nci yıl kutlama törenleri sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat eden eski Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi emekli Piyade Kıdemli Albay Şükrü Tandoğan'ın anısına bisiklet turu düzenleyen ekip Düzce'ye geldi.

KKTC'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü ile Maraş bölgesinin açılış töreni sırasında geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybeden Tandoğan anısına Pendik'te başlayan bisiklet turunun katılımcıları, organizasyonun 2. gününde Düzce'ye ulaştı.

Yaklaşık 200 kilometre pedal çeviren bisikletli grup, Düzce Anıtpark Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Burada gazetecilere açıklama yapan tur sorumlusu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi Ali Güngör, akşam saatlerinde Bolu'da olmayı planladıklarını aktararak, "Değerli komutanımız aynı zamanda benim bölük komutanımdı. Benim için anlatılmayacak kadar değerli bir yerde. Ben de böyle bir organizasyon düşündüm ve arkadaşlarıma teklif ettim. Kabul görünce organize olup yola koyulduk." diye konuştu.

Şükrü Tandoğan'ın kızı Gülfem Tandoğan da turlarının devam ettiğini dile getirerek, "Her çevrilen pedalın babamın ruhuna gittiğine inanıyoruz. Bu organizasyon bizi çok etkiliyor. Babam için layıkıyla bir tören yapamamıştık, pandemi nedeniyle. O şimdi kendine değer veren insanları umarım görüyordur. Bizimle onur duyduğunu düşünüyorum. Bir amaç, bir ülkü, bir sorumluluk sahibi bir komutandı. Bu organizasyonun, ailesi olarak yüreğimize dokunduğu söylemek isterim. Babamın adını da her lokasyonda duyurmak bize övünç veriyor." ifadelerini kullandı.

Bisiklet turuna katılan ekip, daha sonra Bolu'ya hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler