Kaşlarınızın ince ve seyrek yapıda olmasından rahatsız oluyorsanız, kıl tekniği ile kaş kontürü yaptırabilirsiniz. Estetisyen ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Arzu Kabakulak, kıl tekniği ile kaş kontürü hakkında merak edilenleri Mynet Kadın okuyucuları için anlatıyor.
Kıl tekniği ile kaş nasıl yapılır?
Kıl tekniği ile kaş yapımı, tek kullanımlık hijyenik iğnelerle var olan kaşların arasına ince kıl çizimleri yaparak organik boyaların yerleştirilmesidir.
Dövmeden farklı olarak cildin bir kat altına uygulama yapılır. Ömürlük değildir, doldurma tekniği ile yapılmaz. İnce kıl çizimleri yapılarak istenen şekli biçimlendirilir.
Kıl tekniğiyle kaş yapılacak bölge temizlenir ve dezenfekte edilir. Ardından kişinin isteği ve uzman öngörüsüyle birlikte ön çizim yapılmalıdır. Yapılan ön çizimi kişi beğendiği takdirde cihazla uygulamaya geçilir. Acısız bir işlem olmakla birlikte uygulama esnasında lokal anestezi ürünleri kullanılmaktadır. Ön çizim yaptığımız için sonuç sürpriz olmaz.
Kıl tekniğiyle kaş kontürü, şehir hayatında zamandan kazanmak isteyen kadınlara, akmayan kaş hattına sahip olmak isteyenlere, kaşında şekil bozukluğu ve seyreklik olanlara, kemoterapi tedavisi sonucunda kaşında dökülme yaşayanlara uygulama yapılabilir. Renk seçimi yapılırken, kişinin kıl rengi, ten rengi ve saç rengi göz önünde bulundurulur, uygun renk seçilir.
Uygulama yapılacak olan bölgeye yakın bir noktaya renk sürülür. Tende nasıl durduğuna bakılır ve uygun renk belirlenmiş olur.
Kıl tekniği ile kaş yapımı sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Kıl tekniği ile kaş yapımında et benleri üzerine asla uygulama yapılmaz. Doğuştan olan lekelerin üzerine ve kılcal damar çatlamaları üzerine uygulama kesinlikle yapılmaz. Hamilelerde ilk 3 ay hariç, doktor kontrolünde uygulama yapılabilir.
Uygulamayı yaptıran kişinin, uygulama esnasında adet döneminde olmaması gerekir. Uygulama sonrasında güneşe çıkılmamalıdır.
Uygulama sonrasında bir hafta boyunca hamam, sauna ve çok sıcak suyla banyo yapılmamalıdır. Solaryuma girilecek ise kaşlar mutlaka kapatılmalıdır. Kişi mutlaka güneşten korunmalıdır.
Kıl tekniği ile kaş yapımında, kullanılan cihaz ve teknik dolayısıyla kanama olmamaktadır. Kanama olmadığı için uygulama sonrasında kabuk bağlama gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak ince deri döküntüleri şeklinde atmalar olabilir, bu da çok normaldir.
Kıl tekniğiyle kaş yapımı sonrasında mutlaka bakım kremi kullanılmalıdır. Geçiş dönemini rahat atlatmak adına bakım kremi gün içerisinde birkaç defa kullanılmalıdır.
Kaş kontürü yaptırıldıktan sonra kişi işe gidebilir, sosyal hayattan kopması gerekmez.
Kıl tekniği ile kaş yapımının kalıcılığı ne kadardır?
Kıl tekniği ile kaş yapımının kalıcılığı, cildin doğal yenilenme süresiyle alakalıdır. Cilt tipi de bunda çok büyük bir etkendir. Eğer kişi yağlı bir cilde sahipse, kıl tekniği ile yapılan kaşın kullanım ömrü biraz daha kısa olabilir. Ama ortalama 2 yıl ciltte kalır. İki yıl sonra boya ciltten tamamen atılır. Bu da makyajı, değişen moda anlayışına göre yeniletme şansı sunar.
Kaş kontürü kullanırken renk açılmaya başlayacaktır. Eğer bir yıl sonunda şekilde memnunsanız, rötuş yaptırarak işlemin süresini daha uzun hale getirebilirsiniz.
Kıl tekniğiyle kaş yapımı sonrasında, önerilen bakım kremi gün içerisinde birkaç defa tekrar edilerek 4-5 gün boyunca kullanılmalıdır. Bir hafta boyunca hamam, sauna ve çok sıcak su ile banyo yapılmamalıdır. 24 saat boyunca kaşlara su değdirilmemesi gerekir. Solaryuma girilecek ise mutlaka kaşlar kapatılmalıdır. Kaşlar güneşten korunmalıdır, fakat işlem her mevsimde rahatça yapılabilir.
4-5 gün boyunca krem sürüleceği için kaşa herhangi bir boya veya kalem uygulaması yapılamaz. Ama sonrasında isteğe göre kaş kalemiyle uygulamalar yapılabilir.