HABER

Kılıç: Örgütlenme stratejisi hayata geçirilmeli

İstanbul -AA- Türk-iş Başkanı Salih Kılıç, örgütlenme şartlarının zorlaşmasına karşın geniş bir örgütlenme stratejisinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle işçi temsilcileri olarak, ILO ve AB normlarının çalışma hayatını düzenleyen yasalara yansıtılması beklentisindeyiz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu'nda başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Olağan Genel Kurulu'nda divan başkanlığına seçilmesinin ardından konuşan Kılıç, Türkiye'nin, Avrupa Konseyine üye devletlerce 1996 yılında imzalanan ekli "Avrupa Sosyal Şartı"nın 3 maddesine çekince koyarak kabul ettiğini, bunların adil ücret, örgütlenme özgürlüğü ve toplu sözleşme maddeleri olduğunu ifade ederek, Avrupa Birliği (AB) standartlarına ulaşmak için bu
maddeler üzerindeki çekincenin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Salih Kılıç, işçi hareketinin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, Sosyal Güvenlik Kanunu, Sendikalar Kanunu, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, zorunlu istihdam, bölgesel asgari ücret ve kıdem tazminatını içeren istihdam paketi ve özelleştirme uygulamalarının önemli gündem maddeleri olduğuna işaret etti.

TGS Başkanı Ercan Sadık İpekçi de "işçilerin aleyhinde çok sayıda hükümler" içeren "Sosyal Güvenlik Reformu" değişiklik taslağının, basın emekçileri bakımından en "yakıcı" kısmının "yıpranma hakkının yok edilmesi olduğunu" dile getirdi.

İpekçi, TGS'nin 30 yıldır sahip olunan bu hakkı korumak için ne gerekiyorsa yapacağını belirterek, "Demokrasi mücadelesi yolunda, özgür ve bağımsız habercilik için yıpranan basın emekçileri, bundan sonra, bu haklarını savunmak uğruna daha da fazla yıpranmaktan hiçbir zaman çekinmeyecek" dedi.

TGS Başkanı İpekçi, geçen 3 yıllık dönem içinde TGS'nin gerek basın ve ifade özgürlüğü mücadelesinde, gerekse basın emekçilerinin sendikal örgütlenme ve sosyal hak mücadelesine katkıda bulunduğunu hatırlatarak, bu mücadeleyle Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin "2007 Yılı Basın Özgürlüğü Ödülü"ne değer görüldüğünü söyledi.
Ödülü, TGS olarak, işten atılan ve sendikal mücadele veren tüm basın emekçileri adına aldıklarını belirten İpekçi, şöyle konuştu:

"Bu ödülün alınmasında, ATV ile Sabah gazetesinde çalışan meslektaşlarımızın yürüttüğü sendikal hak mücadelesinin de önemli bir payı vardır. Önümüzdeki 3 yıllık dönem içerisinde sendikal örgütlenme temel hedeflerimizdendir. Özellikle Sabah ve ATV'de toplu sözleşmeli düzene geçişimiz, Türk medyası açısından bir devrim niteliğinde olacaktır."

"

En Çok Aranan Haberler