CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilmesi düşünülen eğitim sistemi ile ilgili açıklama yaptı. '4+4+4' eğitim sisteminin ne anlama geldiğini bilen kimsenin bulunmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir ameliyathaneye doktor girer, siyasetçi giremezse eğitimde de bu böyledir. Konuyla ilgili eğitimcileri de dinlemek gerekir." dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkan vekilleri ve bazı milletvekilleriyle Sheraton Otel'de düzenlenen '4+4+4' konulu eğitim toplantısına katıldı. Toplantı girişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıcdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken bir toplantıyı yaptıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Çocuklarımızın nasıl yetişmesi gerekir, bununla ilgili olarak pedagogların, bilim insanlarının, eğitimcilerin görüş bildirmesi lazım. Çünkü konunun uzmanları onlar. Nasıl bir ameliyathaneye doktor girer, siyasetçi girmezse eğitimde de bu böyledir. Eğitimcileri dinlemek gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı görevini ihmal etti. Parlamento'ya bir kanun teklifi geldi, Bakanlar Kurulu'ndan geçmeden. Konuşmadan, tartışmadan, kamuoyunda tartışılmadan. Bütün medya mensubu arkadaşlardan rica ediyorum. Halka sorsunlar. 4+4+4 ne anlama geliyor bilen yok. Kendi çocuğunu eğitecek anne baba. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmadığı bir görevi yerine getiriyoruz. Biz konuşmayacağız, bu işin uzmanları konuşacak. Doğrusu, eğrisi nedir diye. Tıpkı Pozantı'da Adalet Bakanlığı görevini nasıl yapamadıysa, CHP soruna parmak basıp Adalet Bakanlığı arkadan geldiyse, şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'na da aynı çağrıyı yapıyoruz. Oturulsun, konuşulsun, Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumları, STK'lar, tasarı oluşturulsun, olgunlaştırılsın, Parlamento'ya getirilsin."
“HAKKIMDAKİ FEZLEKE UTANÇ BELGESİDİR”
Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi için yaptığı 'toplama kampı' benzetmesi için hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Fezlekenin Meclis'e gönderildiğinin hatırlatılması üzerine, bu durumun ciddi bir olay olmadığını söyledi. Bu fezlekenin demokrasi açısından bir utanç belgesi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Ana muhalefet partisine 'sen belli düşüncelerde görüşünü paylaşma' denmesinin belgesidir. Demokrasinin temeline dinamit koyma fezlekesidir. Bu fezleke siyasi otoritenin bilgisi dahilinde hazırlanan bir fezlekedir. Çünkü o fezleke sonucunda Başbakan'ın söylediği bir laf var. 'Olması gereken oldu'. Buradan sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum. Madem olması gereken oldu bunun gereğini yapın. Dokunulmazlığımı kaldırın. Ben gidip yargılanmak istiyorum. Demokrasi nasıl olurmuş dünya görmüş olsun." diye konuştu.
“ADALET BAKANI POZANTI' DA ÖNLEM ALMAK İÇİN GEÇ KALDI”
Kılıçdaroğlu, son günlerde kamuoyunun gündeminden düşmeyen 'Pozantı Cezaevi'nde çocuklara uygulanan durumla ilgili de açıklamalarda bulundu. “Alınan önlemler yeterli mi?' sorusu üzerine tedbirlerin yeterli olmadığını vurguladı. Bu konuda CHP milletvekillerinin üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Sivil otoriteler ve kamuoyuyla görüştüler. Bir rapor hazırladılar ve Adalet Bakanlığı'na sundular. Çok geç kalmış bir olay. Hükümetin şöyle bir çalışma tarzı var. Riski hatırlatırsınız, 'burada risk var' dersiniz, hükümet kulaklarını tıkar. Risk oluşur, insanlar sorunlarla karşılaşır. Bedenen de, ruhen de ciddi sorunlar yaşanır. O sorunlar yaşandıktan sonra geriye dönük sorunun nasıl tamir edileceğini düşünmezler. Grizu patlamasında da olay böyleydi, Pozantı'da da böyle. 2 yıl önce dilekçe verilmiş. İki yıldır Adalet Bakanlığı ne yapıyor? O çocukları topluma kazandırmak lazım. Kazandıramazsanız toplumun geleceği güvence altına alınmamıştır. Adalet Bakanlığı çok geç kaldı bu konuda.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz